Vágólapra másolva!
A Real Madrid már két játékost is igazolt a tavaszi szezonra, ám továbbra is a fővárosi klub átigazolási tervei jelentik a fő beszédtémát a spanyol médiában, mivel az erősítések ezzel valószínűleg nem értek véget. A Real még legalább egy szélsőt szeretne igazolni, és az újságok nap mint nap más játékos nevét kürtöli világgá, akik többsége az angol bajnokságban szerepel, ami nem meglepő, a csapat új edzője, Juande Ramos ugyanis legutóbb a Premier League-ben dolgozott.

A legmeglepőbb név alighanem a Middlesbrough fiatal középpályásáé, Adam Johnsoné, aki még jelenlegi csapatában sem számít alapembernek, de a hírek szerint a Real szívesen kölcsönvenné őt fél évre.

Egy másik kiszemelt a Wigan Athletic ecuadori labdarúgója, Antonio Valencia, akinek nagyon jól megy az angol bajnokságban (korábban a Manchester Uniteddel is kapcsolatba hozták), ám az ő szerződtetése is nagy meglepetés lenne.

Egyelőre a legvalószínűbbnek az Aston Villa focistájának, Ashley Youngnak a leigazolása tűnik: a birminghamiek 23 éves sztárja mostanában bombaformában futballozik - nemrégiben edzője, Martin O'Neill egyenesen Lionel Messihez hasonlította.

Tényleg ő lenne az angol Messi?

http://www.youtube.com/v/v6tRtEuM_Ac&hl=en&fs=1


Ez alighanem túlzás, de az tény, hogy a jobbszélsőként és csatárként is bevethető játékos lendületet adhatna a Realnak, más kérdés, hogy a Villa aligha engedné el szívesen, márpedig a madridiak nem szeretnének csillagászati összeget fizetni érte (egyes pletykák szerint a birminghami egyesület 32 millió euróra taksálja Youngot).

Éppen ezért a legfrissebb híresztelések szerint a spanyolok a pénz mellett felajánlották a holland Rafael van der Vaartot, aki Juande Ramosnál általában csak a kispadon kap helyet, és a szakvezető nem ragaszkodik hozzá.

Az anyagi gondokkal küzdő West Ham United nem fogadta el a szintén az angol Premier League-ben szereplő Tottenham Hotspur ajánlatát walesi csatára, Craig Bellamy megvételére - jelentette az MTI. A Tottenham a napokban hatmillió fontot kínált a nehéz természetű támadóért, ám a Sky Sports értesülései szerint a West Ham vezetői nemet mondtak a városi riválisnak.

Forrás: EPA

Bellamyt (balra) a Liverpooltól vette meg a West Ham, s most a Tottenham vinné a balhés walesit

A West Ham elöljáróinak lépése kissé meglepő, hiszen a klub izlandi tulajdonosának komoly anyagi problémái miatt nagy szükségük lenne a pénzre. A Hotspur a walesi válogatott futballistával szerette volna enyhíteni csatárgondjait, ugyanis az UEFA-kupában érdekelt együttesnek jelenleg három igazi támadója van, ám közülük Roman Pavljucsenko nem játszhat a nemzetközi porondon, míg Frazier Campbell csak kölcsönben szerepel a gárdánál. A bajnokságban jelenleg mindkét csapat a tabella második felében tanyázik: a Tottenham 16., a West Ham pedig 17. egyaránt 19-19 ponttal.

Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője nem kíván játékost szerződtetni a téli átigazolási időszakban. "Úgy vélem, nálunk nem lesz semmiféle játékosmozgás januárban. Elégedett vagyok azokkal, akikkel jelenleg rendelkezem" - idézte a távirati iroda a trénert.

A bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is címvédő MU a pénteki 19. forduló előtt a negyedik helyen áll, hét ponttal lemaradva az éllovas Liverpooltól, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint riválisai. Ferguson emellett annak is örülhet, hogy csapata vasárnap megnyerte a klubvilágbajnokságot.

További átigazolási hírek:
A Saint-Etienne középpályását, Blaise Matuidit a Portsmouth és az Arsenal is figyeli. A Lens elefántcsontparti csatárát, Aruna Dindane-t a Stoke City szemelte ki. A Werder Bremen támadóját, Boubacar Sanogót az Olympique Marseille vinné.

A VfB Stuttgart a Standard Liege szerb csatárával, Milan Jovanoviccsal erősítene. Az AC Milant a Napoli védőjével, Leandro Rinaudóval hozták kapcsolatba.

www.infosport-focivilag.hu