Vágólapra másolva!
A karácsonyi ünnepek idején a legtöbb helyen nem játszanak a csapatok, ám Nagy-Britanniában ilyenkor sincsen pihenő - aminek köszönhetően e heti álomcsapatunk valamennyi játékosa a szigetországban szerepel. Nem csak a Premier League-ből, hanem a The Championshipből és a skót pontvadászatból is válogattunk.

Kapus:

Adam Federici (ausztrál, Reading): az angol másodosztályban a feljutásra esélyes gárda csak két döntetlenre volt képes az ünnepek alatt, azonban a Cardiff City ellen úgy tűnt, hogy még az egy pont sem lesz meg, hiszen a hosszabbítás perceiben a walesi gárda vezetett 1-0-ra. Ekkor jött Federici, aki előrement egy szöglethez, és ő érte el az egyenlítő találatot.

Hátvédek:

Bakary Sagna (francia, Arsenal): az Ágyúsok közel álltak ahhoz, hogy hat pontot gyűjtsenek be a múlt héten, és bár ez nem jött össze, de ez legkevésbé sem Sagnán múlott. A francia jobbhátvéd mind az Aston Villa, mind a Portsmouth ellen kiválóan futballozott, és a birminghamiek ellen egy alkalommal rendkívül látványos mozdulattal, ollózva mentett a gólvonalon.

Sean St. Ledger (ír, Preston North End): jól jött ki a karácsonyi meccsdömpingből a prestoni együttes, hiszen a gárda előbb hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Derby Countyt, majd idegenben szerzett pontot a Barnsley ellen. Az ír középhátvéd mindkét mérkőzésen kiemelkedően futballozott, és a Derby ellen gólt is szerzett.

Sami Hyppiä (finn, Liverpool): az elmúlt hét egyik nagy nyertese a Premier League-ben a liverpooli gárda volt, amely mind a két bajnokiját magabiztosan nyerte meg. A csapat veterán finn középhátvédje nem csak hogy visszakerült a kezdő tizenegybe, hanem a Newcastle United ellen gólt is fejelt.

Garry Hay (skót, Kilmarnock): a skót bajnokságban sem pihennek a csapatok karácsonykor, és a Kilmarnock idegenben aratott bravúros győzelmet a Hibernian ellen. A Killie úgy nyert 4-2-re, hogy több mint egy félidőt emberhátrányban futballozott: ez a szokottnál is nagyobb munkát jelentett a balhátvéd Hay számára, aki teljesítményére a koronát a hajrában egy látványos góllal tette fel.

Középpályások:

Steven Gerrard (angol, Liverpool): a Vörösök a Bolton Wanderers és a Newcastle United ellen is fölényes győzelmet arattak a múlt héten a Premier League-ben, és Gerrard főleg az utóbbi találkozón remekelt. A Szarkáknak a középpályás két gólt is vágott, miközben a tőle megszokott módon rengeteget robotolt.

Frank Lampard (angol, Chelsea): a Kékek elmaradtak a várakozástól karácsonykor, hiszen a West Bromwich Albiont ugyan megverték 2-0-ra, de a Fulham ellen már csak egy döntetlenre voltak képesek. Lampard mindenesetre minden tőle telhetőt megtett, a két meccsen összesen három gólt ért el.

Forrás: AFP

Mikel Arteta (spanyol, Everton): Liverpool városának mindkét együttese maximális pontot gyűjtött a múlt heti két fordulóban, hiszen az Everton is két győzelmet aratott. A spanyol karmester már a Middlesbrough ellen sem futballozott rosszul, de a Sunderland ellen ezt is felülmúlta, elvégre kétszer is bevette Fülöp Márton kapuját.

Clint Dempsey (amerikai, Fulham): a londoniak szélsője Gera Zoltán első számú vetélytársának számít a csapatba kerülésért, és a magyar focista sérülése miatt ő kapott lehetőséget a Chelsea ellen - amivel maximálisan élni tudott. Dempsey két gólt is szerzett a Kékek ellen, és ezzel döntetlenre mentette a meccset a Fulham számára.

Csatárok:

Carlton Cole (angol, West Ham United): a Kalapácsosoknak nem nagyon ment az utóbbi időben, és kevesen gondolták volna, hogy Gianfranco Zola együttese hat pontot szerez majd utolsó két idei bajnokiján. A West Ham azonban a Portsmouth és a Stoke City ellen is nyerni tudott, Cole pedig mind a két találkozón fontos gólt ért el.

Robinho (brazil, Manchester City): az angol liga történetének legdrágább focistájának egyéni teljesítményére nem lehet panasz, hiszen a Manchesterben többnyire csatárként alkalmazott brazil játékos a múlt héten két meccsen háromszor is betalált - a Hull City ellen duplázott, a Blackburn Rovers ellen pedig pontot mentett csapatának.

www.infosport-focivilag.hu