Vágólapra másolva!
A jelek szerint a Real Madridnak jót tett az edzőváltás, hiszen Juande Ramos irányításával a csapat a legutóbbi három bajnokiját megnyerte. Az új igazolások közül eddig elsősorban Lassana Diarra kapott sok lehetőséget, igaz, a holland csatár, Klaas-Jan Huntelaar is pályára lépett az előző két mérkőzésen, és ha teljesen felépül sérüléséből, akkor Ramos valószínűleg a kezdő tizenegyben szerepelteti.

Mindez azt jelenti, hogy Javier Saviola várhatóan még kevesebb lehetőséghez jut: az argentin csatárnak akkor sem sikerült beverekednie magát a kezdők közé, amikor szinte az összes csatár sérült volt, azaz Ramos nem nagyon számol vele - nem csoda, hogy megint téma Saviola távozása.

A legújabb híresztelések szerint az argentint Angliába csábítják. Elsőként az Everton neve merült fel, ami maximálisan érthető, elvégre a liverpooliaknak mindenképpen támadóra van szükségük, mivel csatáraik közül Yakubu Aiyegbeni, Louis Saha és James Vaughan is kidőlt a sorból.

Az Everton mellett azonban a Portsmouth is csatárt keres a piacon, hiszen a klub első számú gólvágóját, Jermaine Defoe-t eladták a Tottenham Hotspurnek. Az Everton egyelőre csak kölcsönszerződésben gondolkozik Saviola esetében, már csak azért is, mert a dél-amerikai fizetési igénye meglehetősen magas.

További átigazolási hírek:
A norvég Bodö Glimt szélsőjét, Trond Olsent az Everton és a Fulham is kiszemelte. A Stoke City a Sheffield United csatárával, James Beattie-vel erősítene. A Blackburn Rovers az elefántcsontparti védőt, Marc Zorót teszteli. A Borussia Dortmund kölcsönvette a Tottenham Hotspur középpályását, Kevin-Prince Boatenget. A Bayern München érdeklődik a Real Madrid holland középpályása, Rafael van der Vaart iránt. A Newcastle United francia focistája, Charles N'Zogbia az Aston Villában köthet ki. Angol lapértesülések szerint a Wigan Athletic csatára, Emile Heskey előszerződést kötött a Liverpoollal, és a nyártól a Vörösöknél folytatja pályafutását. A Getafe kölcsönvenné a Nantes román csatárát, Claudiu Keserüt.

Újabb ETO-játékos utazott próbajátékra az angol Arsenal csapatához. Korábban Dudás Ádámot tesztelték az Ágyúsok, most pedig a 18 éves Tóth Máté kapott lehetőséget a bizonyításra a londoni klubtól - adta hírül a Kisalföld. Tóth Máté az ősszel mutatkozott be néhány meccsen a Győri ETO FC felnőttcsapatában. A 18 éves játékos élt is a lehetőséggel, mert pár napja az angol Arsenalhoz utazott próbajátékra Varga Sándor menedzser segítségével.

Egyelőre persze nem arról van szó, hogy 186 cm magas védőt az Ágyúsok első csapata szerződtetné, Tóth a tartalékcsapatban kaphat lehetőséget. A fiatal tehetség jelenleg is tagja a magyar U19-es válogatottnak. Pályafutását a III. ker. TTVE-nél kezdete, majd az FTC, az UTE, és az Empoli FC korosztályos együttesei után került az ETO-hoz.

A www.premiershiplatest.com szerint a magyar tehetség iránt a Tottenham Hotspur is érdeklődik.

www.infosport-focivilag.hu