Vágólapra másolva!
Nagyon közel volt a Vadócz Krisztiánnal felálló Osasuna ahhoz, hogy a hétvége meglepetését okozva legyőzze a spanyol bajnokság listavezetőjét, az idegenben is magabiztosan menetelő Barcelonát. A katalánok végül megfordították a meccset, így az Osasuna nem tudott elmozdulni a tabella aljáról. A magyar válogatott középpályás az [origo]-nak elmondta, mit kellett volna másképp csinálniuk a hajrában, milyen a hangulat az utolsó helyezett csapatnál, és mit jelent Spanyolországban, ha valaki az élvonalban futballozik.

- Másfél nappal a Barcelona elleni meccs után, mennyire foglalkoztatja még, hogy tíz perccel a vége előtt még vezettek, végül mégis pont nélkül maradtak?
- Bosszantó, hogy így alakult, a hétfői edzésen José Antonio Camacho elmondta, mit kellett volna másképp csinálni, de most már a Bilbao elleni kupaviszavágóra készülünk.

- Az edző szerint mit kellett volna másként csinálni az utolsó tíz percben, hogy megmaradjon az előny?
- Túlságosan magunkra húztuk őket, feljebb kellett volna védekezni, korábban találkozni velük. A Barca játéka amúgy is a sokpasszos labdatartásra épül, ezzel próbálják leszívni az ellenfél energiáját, és végül felőröltek minket, amiben az is közrejátszott, hogy mi csütörtökön játszottunk a kupában, ők meg kedden, így a végére el is fáradtunk.

- Milyenek voltak a Barcelona sztárjai testközelből?
- Azt előtte is lehetett tudni, hogy egyénileg nagyon jók, de csapatként is hihetetlenül jól működnek, nem véletlenül vezetik tizenkét ponttal a bajnokságot. Az első félidőben nem is találtunk fogást rajtuk, igaz, mi inkább a védekezésre próbáltunk berendezkedni, de ez megdőlt az első félidő végén, amikor Eto'o gólt lőtt. Utána nyíltabb játékra váltottunk, és ez hozta meg az áttörést, kár, hogy a vége nem úgy alakult, ahogy szerettük volna.

- Milyen visszajelzéseket kapott a meccs után?
- Otthonról csupa pozitív visszajelzést kaptam, Camacho viszont nem szokott egyénileg értékelni. Hosszú volt az út, amíg eljutottam a Primera Divisiónba, de mindig az ilyen meccsekre vártam.

- Hétvégén jön az újabb sztárcsapat a Real Madrid képében, de előtte még a kupavisszavágó a Bilbao ellen. Nem fordulhat elő, hogy beáldozzák a kupát a bajnokság miatt?
- A kupa is fontos, főleg, hogy baszk rangadó vár ránk, de nem lenne jó, ha a kupát megnyernénk, és közben kiesnénk. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a Real elleni meccsen múlik számunkra a bajnokság, sőt, olyan szempontból könnyebb is ellenük játszani, hogy mivel ők számítanak egyértelmű esélyesnek, így nincs rajtunk nyomás.

- Ha a tabellára nézünk, akkor viszont lehet önökön nyomás, mivel az Osasuna az utolsó helyen áll. Edzőváltás, büntetések szóba sem kerülnek? Milyen a hangulat mostanság a csapatnál?
- Már volt egy edzőváltás korábban, amikor José Angel Zigandát Camacho váltotta, azóta nem merült fel újabb edzőcsere. Furcsa kettősség jellemzi a szereplésünket, mert a mutatott játék alapján nem hátul lenne a helyünk, de sokszor akkor sem szerzünk pontot, amikor jól játszunk. Meg kell dolgozni a szerencsénkért, hosszútávon ki szokott jönni, ha egy csapat jobb annál, mint amit a tabella mutat, és szerintem nem az Osasuna a legrosszabb csapat az élvonalban.

Vadócz-gól az Osasunában (az összefoglalóban 00:41-nél tekinthető meg):

http://www.youtube.com/v/4rO2bTcwEv0&hl=en&fs=1


- Spanyolországi mérkőzései közül melyik sikerült eddig a legjobban?

- Jó kérdés, szerencsére volt több is. Szívesen emlékszem vissza a Valencia elleni debütálásomra, de az Atlético elleni bajnoki vagy a Bilbao elleni kupameccs is jól sikerült. Az átlagot tudom hozni, és az eddigi meccseken a jobbak között voltam.

- Fél éve játszik az Osasunában, mennyire ismerős Pamplonában a Vadócz név? Felismerik az utcán?
- Nem jellemző, hogy az edzéseken kívül sokat mászkálnék a városban, de az itteniek ismerik a helyi csapat játékosait. Sőt, már azért elismerés jár, ha valaki egy meccset játszott a nagyok között. Amíg otthon csak a nagyon jó játékosok számíthatnak ilyen megítélésre, itt mindenkit kedvencként kezelnek.