Vágólapra másolva!
Nem megy valami jól az utóbbi időben a Chelsea-nek: a londoniak már csak a harmadik helyen állnak a Premier League-ben, és Luiz Felipe Scolari edző rengeteg kritikát kapott az együttes játéka miatt. A portugál mesternek ráadásul a sérülésekkel sincsen szerencséje, hiszen nemrégiben kiderült: ebben a szezonban már nem számíthat Joe Cole-ra, akinek a térdét kellett megműteni.

Márpedig az angol középpályás a keret egyik legkreatívabb tagja volt, kiesésével vészesen lecsökkent a bevethető szélsők száma. Éppen ezért az angol lapok átigazolási pletykáiban egyre többet olvasni arról, hogy a Chelsea még januárban szeretne játékost igazolni ebbe a pozícióba.

Az egyik bulvárlap például arról cikkezett, hogy Scolari a Tottenham Hotspur futballistájával, David Bentleyvel, vagy a Liverpool szélsőjével, Jermaine Pennanttel erősítene. Előbbi futballista ugyan alapembernek számít a Spursnél, de nem elégedettek a teljesítményével, míg Pennantnak nyáron lejár a szerződése, így a Vörösök hajlandóak őt eladni - sőt elméletileg már meg is egyeztek - a Portsmouthszal.

Ezzel a két focistával azonban nem ért véget a Scolari által kiszemelt játékosok névsora: a Real Madrid által is figyelt Luis Antonio Valencia is szerepel a tréner listáján. Érte azonban nagyon sokat kellene fizetni, akárcsak a portugál Benfica argentin szélsőjéért, Ángel di Maríáért - márpedig a Chelsea már nem költekezhet.

A Portsmoutht a Juventus dán középpályásával, Christian Poulsennel hozták kapcsolatba. Az FC Basel ausztrál középpályása, Scott Chipperfield a Hertha BSC-be tart.

A VfL Wolfsburg kiszemeltje a szlovák MSK Zilina védője, Peter Pekarík. A Fiorentina argentin csatára, Pablo Daniel Osvaldo hamarosan a West Ham Unitedbe igazolhat. Az RCD Espanyol szeretné kölcsönvenni a Bayern München argentin középpályását, José Ernesto Sosát. A Newcastle United érdeklődik a West Ham United védője, Lucas Neill iránt.

www.infosport-focivilag.hu