Vágólapra másolva!
A másodosztályú Burnley drukkerei minden bizonnyal a pokolba kívánják az angol Ligakupa kiírását, mivel csapatuk a Tottenham otthonában elszenvedett 4-1-es vereség után odahaza 3-0-ra nyerte a rendes játékidőt, azonban ebben a sorozatban nem számítanak az idegenben rúgott gólok, így következett a hosszabbítás, amelyben a Spurs szerzett két gólt, így a londoniak játsszák a döntőt a Manchester Uniteddel. Király Gábor ezúttal sem került be a Burnley keretébe.

Láttunk már olyat, hogy egy csapat háromgólos hátrányból várta a visszavágót, és mégis továbbment, a Milan-drukkerek például máig sírással vegyes öklendezéssel gondolnak vissza a Deportivo elleni 2004-es BL-negyeddöntőre, arra azonban kevesen fogadtak volna, hogy a Championship hetedik helyén álló Burnley ekkorát játszik majd a Premier League-ben a várakozáson messze alulteljesítő Spurs ellen.

Igaz, Harry Redknapp alaposan felforgatta csapatát, amiben azért így is ott volt Woodgate, Bentley, Huddlestone, Modric és Defoe. A 34. percben elkezdtek reménykedni a Burnley hívei, Robbie Blake ugyanis nagyon meglepte a sérült Gomest helyettesítő Alnwick kapust, aki beadásra számított egy szabadrúgásnál, Blake viszont a rövidbe csavart.

A szakadó esőben a 73. percben történt ismét olyan, ami tűzbe hozta a hazai szurkolókat, megint Blake volt az egyik főszereplő, aki szenzációsan kevergetett a bal oldalon, passzát pedig McCann küldte a léc alá. Pavljucsenko tehetett volna róla, hogy ne legyen hosszabbítás, de ziccerben eltörte a labdát, aztán Bale és Defoe lövésénél is nagyot védett Jensen, a Burnley kapusa.

A másik portás viszont nem volt a helyzet magaslatán, Blake szabadrúgása után Alnwick kiejtette a labdát és Jay Rodriguez élt az ajándékba kapott lehetőséggel, ezzel összesítésben kiegyenlített a Burnley. A kiírás fucrsasága alapján, ha nem esett volna gól a hosszabbításban, akkor a Burnley ment volna a Wembleybe, de a Spurs tett róla, hogy ne így legyen, előbb a Ligakupában minden meccsén eredményes Pavljucsenko talált be, majd Defoe követte, így kiküszködte a továbbjutást a címvédő. A futball pedig tényleg nagyon igazságtalan néha...

angol Ligakupa, elődöntő, visszavágó:
Burnley (II.) - Tottenham Hotspur 3-2 (1-0, 3-0, 3-0) - hosszabbítás után
gól:
R. Blake (34.), C. McCann (73.), J. Rodriguez (88.), illetve Pavljucsenko (118.), Defoe (120.)
továbbjutott: Tottenham Hotspur, 6-4-es összesítéssel

A döntőre március 1-jén kerül sor.