Vágólapra másolva!
A skót labdarúgó-bajnokságban szereplő Hibernian fél évre leigazolta Rósa Dénest, a magyar válogatott korábbi játékosát.

Mixu Paatelainen vezetőedzőnek nem kellett fizetnie a 31 esztendős játékosért, aki januárban bontott szerződést az angol másodosztályban éllovas Wolverhamptonnal, amelynek 2006 óta volt a tagja, de alig-alig kapott lehetőséget az első csapatban.

Az edinburghi Hibernian városi riválisa, a László Csaba által dirigált Hearts is érdeklődött az egykori Fradi-középpályás iránt, sőt az Üllői úton is eljátszottak a gondolattal, hogy leigazolják, ám végül a skót bajnokság hatodik helyezettje ajánlott szerződést Rósának.

Ügynöke, Vladan Filipovic a skysports.com-nak elmondta, a középpálya bármely posztján bevethető futballista akár már a hét végén bemutatkozhat: "Remélhetőleg időben tető alá hozzuk a szerződést ahhoz, hogy már a Celtic ellen is lehetőséget kaphasson. Egy rövid idejű megállapodásról van szó, amely az idény végén járna le. Dénes már alig várja, hogy ismét kifusson a futballpályára."

Forrás: EPA

Rósa utoljára 2005-ben volt magyar válogatott, azóta klubszinten is alig futballozott

Szintén a Hibernianben szerepel a kapus Gróf Dávid, aki a héten az angol élvonalbeli West Bromwich Albionnál szerepel próbajátékon. A skót fővárosban futballozik még egy kapus, az exdebreceni Balogh János, akit a Hearts a minap igazolt le végleg a magyar együttestől.

A magyarok száma jó esetben tovább bővülhet Skóciában, ugyanis a bajnoki címvédő Celtic minden követ megmozgat, hogy megszerezze a nyáron ingyen igazolható Hannover-támadót, Huszti Szabolcsot.