Vágólapra másolva!
Angliában és Franciaországban kupafordulót rendeztek a hét végén, míg az olaszoknál és a spanyoloknál ezt már a hét közben letudták az érintett klubok, és a bajnoki pontokért is pályára léptek az együttesek. Álomcsapatunkban két Real Madrid-nevelés is található, akik már máshol játszanak, és akad egy olyan játékos is, aki most mutatkozott be klubja első csapatában - mégpedig remekül.

Kapus
Neil Sullivan (skót, Doncaster Rovers): Az egykori sokszoros válogatott skót kapus egy ideje eltűnt, pedig nem vonult vissza, alacsonyabb osztályban továbbra is profiskodik. A hét végén aztán bizonyította, hogy nem kopott meg a tudása, hiszen a Doncaster színeiben remek teljesítményt nyújtott, és ennek köszönhetően a kiscsapat gól nélküli döntetlent ért el az FA-kupában az Aston Villa ellen.

Hátvédek
Sergio Sánchez (spanyol, RCD Espanyol): A barcelonai gárda a múlt héten edzőt váltott (a szezon során másodszor), és a csapat teljesítményében ez hozott is némi javulást. Előbb az FC Barcelona elleni kupameccsen értek el gól nélküli döntetlent a kék-fehérek, majd a bajnokságban idegenben szereztek pontot a Real Valladolid ellen - köszönhetően a jobbhátvéd, Sergio Sánchez találatának.

Michael Turner (angol, Hull City): Halmosi Péterék a bajnokságban kissé visszaestek ugyan, de az FA-kupában az ötödik fordulót is sikerrel vették. A Millwall ellen középhátvédjük volt a mezőny legjobbja, aki nem csak az ellenfél támadásait állította meg rendszeresen, hanem a vezetést is ő szerezte meg csapatának.

Joleon Lescott (angol, Everton): Egy hét alatt két liverpooli derbit is rendeztek az Anfielden, és az eredmény mind a kétszer 1-1-es döntetlen lett, ami az Everton számára számít jó eredménynek. Lescott mind a két találkozót végigjátszotta, és vasárnap az FA-kupában gólt is fejelt a városi rivális ellen.

Fábio da Silva (brazil, Manchester United): Sir Alex Ferguson erősen tartalékos csapatot küldött pályára a Tottenham Hotspur elleni FA-kupa-mérkőzésen, de a MU így is nyert 2-1-re. Ráadásul a csapat drukkerei végre láthatták a fiatal brazil balhátvédet, Fábio da Silvát, aki fantasztikusan debütált, és amíg sérülés miatt le nem kellett cserélni, addig a mezőny legjobbja volt.

Forrás: AFP
Fábio da Silva ikertestvére, Rafael is a United játékosa

Középpályások
Fábio Simplício (brazil, Palermo): A szicíliai együttes idén remekel, hiszen mind a három bajnokiját megnyerte. A hét végén az Udinese ellen 3-2-re győzött, és a mérkőzés főhőse a brazil középpályás volt, aki kétszer is betalált - mind a kétszer fejjel volt eredményes, még ha a második gólnál az udinei védők erősen is vitatták, hogy áthaladt a gólvonalon a labda.

Michael Ballack (német, Chelsea): A londoniak középpályásának a szezon végén lejár a szerződése, és a hét végén remekül érvelt amellett, hogy meghosszabbítsák. Ugyan nem volt teljesen egészséges, de így is vállalta a játékot az FA-kupában az Ipswich Town ellen, és ha már a pályán volt, akkor két gólt is szerzett.

Claudio Marchisio (olasz, Juventus): A torinói együttes továbbra is ott van az Internazionale sarkában a Serie A-ban, a hét végén például a Fiorentina elleni rangadót nyerte meg. A mindent eldöntő találatot az alapvetően védekező középpályás Marchisio érte el, akinek ez volt az első gólja az élvonalban.

José Manuel Jurado (spanyol, RCD Mallorca): A baleri gárda 11 bajnoki mérkőzés óta nyeretlen volt a Valencia elleni találkozó előtt, és kevesen gondolták volna, hogy ez a rossz sorozat éppen most szakad meg. Hogy így történt, az elsősorban Juradónak volt köszönhető, az Atlético MAdridtól kölcsönkapott (amúgy a Realtól induló) középpályás ugyanis kétszer is betalált.

Csatárok
Roberto Soldado (spanyol, Getafe): A Real Madridban nevelkedett támadó egykoron hiába ontotta a gólokat a tartalékjai között, a felnőtteknél nem kapott sok lehetőséget. A nyáron aztán a Getafe vette meg, és itt egyre inkább játékba lendül, amit a hét végén a Sporting Gijón bánt, ellenük ugyanis Soldado mesterhármast ért el.

Jimmy Briand (francia, Stade Rennes): A francia kupa hét végi fordulójának legnagyobb rangadóját a Rennes és az AS Saint-Etienne mérkőzése jelentette, hiszen itt két élvonalbeli gárda csapott össze. A találkozót a papírformának megfelelően a bretonok nyerték meg 2-0-ra, és mind a két találatot Briand szerezte.

www.infosport-focivilag.hu