Vágólapra másolva!
E heti gólszépségversenyünkbe két magyar játékos is bekerült: a Real Madrid B csapatát erősítő Szalai Ádám csukafejesével tűnt ki, míg a Genkben szereplő Tóth Balázs távoli bombájával hívta fel magára a figyelmet. A duó olyan hírességekkel mérheti össze erejét, mint Lionel Messi, David Beckham vagy Kaká, hisz az argentin, az angol és a brazil játékos nevéhez is remekbe szabott gól fűződött az előző futballhéten. Gyönyörködjenek, majd szavazzanak arra a gólra, amelyik a legjobban tetszett!

Szerencsére ismét tudtunk magyar játékosok góljaiból szemezgetni, ketten is felkerültek a tízes listára, a Belgiumban légióskodó Tóth Balázs például fontos szerepet játszott a Genk 2-0-s győzelmében.

A védekező középpályás már Fehérváron is riogatta távolról a kapusokat, és ezt a szokását légiósként is megtartotta, a Mons-Bergen ellen egy szabadrúgásból legurított labdát bombázott a kapu bal oldalába.

196701outform.html400350


Szalai Ádám
megbízhatóan termeli a gólokat a Real Madrid B csapatában, a magyar csatár legutóbbi két bajnokiján három gólt szerzett. Az Alfaro elleni 2-0-s diadal alkalmával övé volt a vezető gól, egy jobb oldali beadást követően csukafejessel talált a bal sarokba. Később ugyan megsérült, le is kellett cserélni, szerencsére azonban nincs nagy baj (00:24-nél nézhető meg).

196702outform.html400350


David Beckham
megszerezte első gólját a Milanban, ám az angol középpályás nem a védjegyévé vált szabadrúgások egyikéből, hanem akcióból volt eredményes a Bologna ellen 4-1-re megnyert meccsen. Lassan már nem is lehet arra fogadni, hogy Beckham visszatér-e Amerikába márciusban, ő ugyanis már korábban kijelentette, hogy szívesen maradna Milánóban, és a piros-feketék vezetői is egyre többet udvarolnak neki.

196703outform.html400350


Beckhammel ellentétben az biztos, hogy Kaká marad a Milannál (nyárig legalábbis), pedig az aranylabdás brazilt sokan már eladták a Manchester Citynek. Kaká a Bologna ellen két góllal jelezte, hogy helyrerázódott a hercehurca után, az egyik büntetőből született, a másiknál viszont szépen passzolgatott Patóval, majd ballal, 19 méterről csavart a jobb sarokba.

196704outform.html400350


A spanyol bajnokságban a Getafe 5-1-re kiütötte a Sporting Gijónt, és Roberto Soldado hiába ért el mesterhármast, toplistánkra nem ő, hanem Esteban Granero került fel - a spanyol középpályás 22-ről bombázott a kapu jobb oldalába (00:25-nél tekinthető meg a gól).

196705outform.html400350


A Lecce-Torino olasz bajnokin is potyogtak a gólok, ám az előbbinél igazságosabb elosztásban. Nem csoda, hogy megjött a kedvük a gólszerzéshez a pályán lévőknek, miután látták, amint Gianni Munari a 16-os jobb sarkáról kegyetlenül a hosszúba küldi a labdát (Munari a félidő legvégén is betalált, majd a második félidőben alakult ki a 3-3-as végeredmény).

196706outform.html400350


A negyedik helyre igyekvő Primera División-csapatok rangadóján, a Málaga-Atlético mérkőzésen Apono 24 méterről, ballal pókhálózta ki a bal pipát, a madridiak pedig végül döntetlenre mentettek.

196707outform.html400350


Úgy tűnik, Alessandro Del Piero hosszú sorozata után Lionel Messi lett kihagyhatatlan gólszépségversenyünkből, igaz, ezúttal nemcsak az argentin támadó zseniális mozdulatát érdemes figyelni, hanem a gólpasszadó Daniel Alves esernyőcselét is. A Barca-Numancián a 0-0-s félidő után - a később dupláig jutó - Messi góljával szereztek vezetést a hazaiak, majd góleső és 4-1 lett a meccs vége.

196708outform.html400350


A Numancia-hívek egyedül annak örülhettek, hogy José Javier Barkero 2-0-nál látványos szabadrúgásgóllal szépített.

196709outform.html400350

A Burnley drukkerei Ligakupa-döntőre készülhetnének, ha számítana az angliai sorozatban az idegenben lőtt gól, ám mivel nem, a Tottenham ellen hosszabbításra került sor. A 4-1-es idegenbeli vereség után tehát hiába vezetett 90 perc után vendéglátóként 3-0-ra Király Gábor csapata, a Spurs a ráadásban két gólt is szerzett - a szomorú hazaiakat pedig annyi vigasztalhatja, hogy Robbie Blake szépségdíjas gólja - 24-ről, pontrúgásból megtréfálta az elbóbiskoló kapust - bekerült szépségversenyünkbe.

196710outform.html400350


Olvasóink szavazatai alapján a múlt heti gólszépségversenyt a Roma-csatár Julio Baptista nyerte meg ollózós góljával. Íme!