Vágólapra másolva!
Az As című spanyol sportlap internetes oldala vezető helyen közli a hírt, mely szerint a magyar Szalai Ádámot is benevezi a Bajnokok Ligája tavaszi küzdelmeire a Real Madrid fuballcsapata.

A Real Madrid B együttesében, a harmadosztályú Castillában szereplő 21 éves csatár az utóbbi időben kiváló formában játszik, 13 góljával vezeti a II-es csoport góllövőlistáját, csak januárban négyszer volt eredményes.

Az As emlékeztet, Szalai szerezte a Castilla 2009-es góljainak a felét, és az együttes a megszerezhető 12 pontból mindet be is gyűjtötte. A támadó teljesítményével az első csapat vezetőedzőjének figyelmét is felhívta magára, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy Juande Ramos kerettagként számít rá a Real Madrid tavaszi Bajnokok Ligája-mérkőzésein.

Szalai előtt - jó játékán kívül - azért nyílhatott meg a BL-szereplés lehetősége, mert a csapatban kevés a bevethető támadó, Ruud Van Nistelrooy sérüléssel bajlódik, Klaas-Jan Huntelaar pedig azért nem játszhat a BL-ben, mert a két új téli igazolás közül csak egyet lehet nevezni a sorozatra, a vezetőknek pedig Lassana Diarrára esett a választásuk.

A magyar csatár a múlt héten szépségdíjas gólt fejelt:


Ramon ennek ellenére megtehette volna, hogy Raúl és Gonzalo Higuaín mellé Javier Saviolát teszi be a keretbe, ő azonban inkább Szalainak szavaz bizalmat (meglehet, a mellőzött argentin csatár rövidesen el is hagyja a madridiakat, a hírek szerint a Portsmouth, a Wigan vagy a PSV Eindhoven lehet az új csapata).

Szalai Ádám szerdán Erwin Koemantól is meghívót kapott a magyar válogatott Izrael ellen készülő keretébe. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Liverpool lesz a Real ellenfele, az első mérkőzést Madridban rendezik február 25-én.