Vágólapra másolva!
Az UEFA-kupa- és európai Szuperkupa-győztes orosz Zenitben folytatja pályafutását Huszti Szabolcs, aki a Bundesligában szereplő Hannover 96-tól igazol Szentpétervárra.

A Zenit hivatalos honlapjának beszámolója szerint a 25 éves magyar játékos négyéves szerződést kötött a klubbal. Huszti hamarosan csatlakozik a Törökországban edzőtáborozó alakulathoz, amely szerdán a horvát Slaven, szombaton pedig a lengyel Lech Poznan ellen játszik felkészülési mérkőzést.

A két egyesület a szerződés anyagi részleteiről egyelőre nem közölt információkat. "Huszti Szabi az elmúlt években fontos tagja volt a csapatnak, biztosan hiányozni fog, de nem akartunk a karrierjét illetően az útjába állni" - mondta Martin Kind, a Hannover elnöke.

A 38-szoros válogatott középpályás 2006 nyarán, a francia Metztől szerződött Németországba, 81 fellépésén 17-szer volt eredményes.

A Zenit - amelynek vezetőedzője a holland Dick Advocaat - az ötödik helyen végzett az orosz bajnokság előző szezonjában, s jelenleg még versenyben van az UEFA-kupában, a legjobb 32 között a német VfB Stuttgarttal találkozik.