Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában a PSV 6-0-ra verte az ADO Den Haag csapatát. Az eindhoveni csapatban három gólt szerzett Dzsudzsák Balázs.

Huub Stevens távozásakor Dzsudzsák Balázs azt mondta, hogy a PSV-nek meg kell találnia a saját játékát, és hogy a védekezés érdekében mindent feláldozó edző távozása akár jót is tehet a csapatnak.

Nos, a Den Haag ellen igazán felszabadult futballt produkált a PSV, igaz, több mint félóra kellett az első gólhoz. A 31. percben Culina jobboldali beadása után Toivonen még óriási lyukat rúgott a rövid sarokknál, a mögötte érkező Dzsudzsák azonban javított, kiharcolta a labdát egy védő mellett, és ballal a hálóba pöckölt.

Még az első félidő végén jött a második hazai gól, megint Culina volt az előkészítő, Toivonen ezúttal viszont eltalálta a labdát, és a védőt megelőzve a jobb sarokba pörgetett szép mozdulattal. A fordulás után megint Dzsudzsák villant, Salcido indítását mellre vette, aztán egy védőt becsapott, és jobbal kilőtte a jobb alsót.

Ezzel még nem volt vége a Dzsudzsák-show-nak: a nagy önbizalommal játszó magyar támadó éles szögből is kapura csavart egy szabadrúgást, és bár középen egy fejet még érintett a labda, végül ez is a Den Haag kapujában kötött ki.

Forrás: EPA

Dzsudzsák nem bánt kesztyűs kézzel a hágaiakkal

Az eindhoveniek 4-0 után sem álltak le, Culina újabb remek beadása után Amrabat például gyönyörűen, sarokkal húzta a labdát a jobb sarokba. A 68. percben érkezett a hatodik találat is, Simons passza után Amrabat a kapust is kicselezte, és lövése egy menteni igyekvő védőről pattant a hálóba.

Az utolsó húsz percet már kihúzta a vendégcsapat gól nélkül, igaz, a PSV sem pörgött már annyira. A bajnok ezzel a győzelemmel a negyedik a tabellán, az éllovas AZ Alkmaar 15, a harmadik Ajax viszont csak négy ponta van Dzsudzsákéktól.

Holland bajnokság, 21. forduló:
PSV - ADO Den Haag 6-0 (2-0)
gól:
Dzsudzsák (31., 46., 53.), Toivonen (45+2.), Amrabat (63., 68.)

szerdán játszották:
Twente Enschede - NAC Breda 4-1
AZ Alkmaar - Roda Kerkrade 1-0
Feyenoord - Sparta Rotterdam 1-0
Utrecht - De Graafschap Doetinchem 3-0
Groningen - NEC Nijmegen 2-0

kedden játszották:
Willem II Tilburg - Volendam 1-2
Vitesse Arnheim - Heerenveen 1-0
Ajax Amsterdam - Heracles Almelo 2-2

Az élcsoport: 1. AZ Alkmaar 53 pont, 2. Twente Enschede 44, 3. Ajax Amsterdam 42, 4. PSV Eindhoven 38