Vágólapra másolva!
A Manchester City szurkolói hiába várták a nagy szenzációt januárban, a klub egyetlen világklasszis játékost sem tudott megszerezni. A manchesteriek ugyan bejelentkeztek többek között Gianluigi Buffonért és David Villáért is, a legközelebb pedig az AC Milan braziljának, Kakának a megszerzéséhez jutottak, de végül őt sem tudták megvenni. Mindez persze nem jelenti azt, hogy a City nyáron nem próbálkozik majd ismét annak érdekében, hogy igazi világsztárt szerződtessen, a legutóbbi hírek szerint a klub megbízottjai megint Milánóba utazhatnak majd tárgyalni, ezúttal azonban nem Kaká a célpont.

Az arab tulajdonosok most inkább Ronaldinhóval erősítenének, már csak azért is, mert ő valószínűleg sokkal könnyebben elcsábítható Olaszországból. A támadót az angol klub már tavaly nyáron is megkörnyékezte, de Ronaldinho akkor inkább az AC Milannak mondott igent, és eleinte úgy tűnt, hogy jó döntést hozott. Az ősszel rendszeresen kezdő volt, győztes gólt szerzett az Internazionale elleni derbin, és lassan kezdte visszanyerni korábbi formáját - ez az időszak azonban nem tartott sokáig.

David Beckham érkeztével Ronaldinho a kispadra szorult, a legutóbbi négy bajnokin egyaránt csak csereként lépett pályára, és egyes olasz források szerint rendkívül elégedetlen a helyzetével. Mindez elég lehet a Manchester City vezetőinek ahhoz, hogy meggyőzzék Ronaldinhót: érdemes hozzájuk szerződnie. Igaz, nyárig még nagyon sok minden történhet mind Milánóban, mind pedig Manchesterben.

További átigazolási hírek
Az 1. FC Köln a nyáron szeretné leigazolni az Arsenal lengyel kapusát, Lukasz Fabianskit. A Werder Bremen kiszemeltje az FSV Mainz középpályása, Markus Feulner. A Hertha BSC szerb támadóját, Marko Pantelicset a Sevilla vinné. Angol lapértesülések szerint a Manchester City januárban megpróbálta megszerezni az Arsenal dán csatárát, Nicklas Bendtnert. A Borussia Mönchengladbach a Hamburger SV tízmillió eurós ajánlatát utasította vissza Marko Marinért.

www.infosport-focivilag.hu