Vágólapra másolva!
Az Arsenal a hét végén úgy harcolt ki idegenben gól nélküli döntetlent régi riválisa, a Tottenham Hotspur ellen, hogy több mint egy félidőt emberhátrányban játszott az elefántcsontparti középpályás, Emmanuel Eboué kiállítása miatt. A játékosnak ebben a szezonban nem nagyon megy a játék, és a korábbi közönségkedvenc már korántsem számít népszerű játékosnak az Emirates Stadiumban.

A Wigan Athletic elleni hazai bajnokin Arsene Wenger csereként küldte pályára az afrikai védőt, de a szurkolók szinte végig kifütyülték, s az edző a hajrában le is cserélte. Eboué ebben az idényben korántsem számít alapembernek az Ágyúsoknál, és egyre valószínűbb, hogy a nyáron távozik a klubtól, mégpedig a jelek szerint ingyen, hiszen az idény végeztével lejár a szerződése.

Az Arsenal ugyan új szerződést ajánlott a játékosnak, aki azonban egyelőre nem fogadta el azt, ami további alapot adott a távozásáról szóló pletykáknak. Olasz források szerint Eboué iránt két Serie A-s klub is érdeklődik: az elefántcsontpartit a Juventus és az Internazionale is szeretné megszerezni. A jobbhátvédként és jobb oldali középpályásként is bevethető labdarúgó megszerzése inkább a torinóiak játékospolitikájába illene, a Juve az utóbbi időben előszeretettel igazolt ingyen focistákat, gondoljunk csak az Aston Villától hasonló módon szerződtetett Olof Mellbergre. Az Inter ugyanakkor valószínűleg magasabb fizetést tudna ajánlani Ebouénak, és ez is fontos szempont lehet a játékos számára.

További átigazolási hírek
A Wigan Athletic a Wolverhampton Wanderers U21-es válogatott középpályását, Michael Knighlyt figyeli. A Bayern München érdeklődik a Hertha BSC szerb középpályása, Gojko Kacsar iránt. A Getafe kiszemeltje az Athletic Bilbao csatára, Aritz Aduriz. A Valencia a Deportivo középpályásával, Lafitával erősítene. Az OFI Krétától elküldött magyar csatárt, Orosz Pétert a belga RSC Charleroi teszteli.

www.infosport-focivilag.hu