Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok Michael Bradley duplájával hazai pályán legyőzte Mexikót a világbajnoki selejtező észak- és közép-amerikai hatos döntőjében. A lefújást követően elszabadultak az indulatok a pályán, a dulakodó játékosokat és edzőket a rendfenntartóknak kellett szétválasztaniuk. A mexikói sajtó a szövetségi kapitány Sven-Göran Eriksson távozását sürgeti.

A CONCACAF-zóna hatcsapatos, utolsó selejtezőkörének ugyan ez még csak az első fordulója volt, ám a svéd szakember tavaly júniusi érkezése óta nagyon gyengén teljesít a mexikói nemzeti csapat, s már az Egyesült Államokban rendezett meccs előtt voltak olyan hangok, hogy ez a tréner utolsó lehetősége. Eriksson ingataggá vált helyzete nem meglepő, hiszen irányításával az utóbbi hat meccséből csupán egyszer tudott győzni a közép-amerikai ország válogatottja.

Eriksson az újabb gyenge produkció ellenére nem úgy nyilatkozott, mint aki közel van a menesztéshez: "Optimista vagyok, mert egyetlen igazi problémánk akad csupán: a helyzeteinkből képtelenek vagyunk gólokat szerezni. Ezen kell változtatnunk, és minden rendben lesz."

A columbusi mérkőzés feszült hangulatú volt, ráadásul a vereség mellett a védő Rafael Marquez csak tovább rontotta a helyzetet, amikor a 65. percben értelmetlenül beleszállt az amerikai kapusba, amiért azonnal kiállították. A lefújás után az amerikai Frankie Hejduk több mexikói játékossal és a szakmai stáb tagjaival is összeverekedett.


CONCACAF-zóna, 1. forduló:
Costa Rica - Honduras 2-0 (0-0)
gól:
Furtado (49., 60.)

El Salvador - Trinidad és Tobago 2-2
gól:
Romero (83., 90.), illetve Edwards (7.), Yorke (27. - tizenegyesből)

Egyesült Államok - Mexikó 2-0 (1-0)
gól:
Bradley (43., 90.)

A hatos döntőből hárman automatikusan kijutnak a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra, a negyedik pótselejtezőt játszik egy dél-amerikai válogatottal.