Vágólapra másolva!
A téli szünet után újraindult magyar bajnokságból is került be gól e heti összeállításunkba, amelyben a szokásos nagy nevek mellett a kispesti Hercegfalvi Zoltáné is megtalálható, aki a Vasas ellen lepett meg mindenkit sarkazós megoldásával. Az ő gólja mellett többek között Cristiano Ronaldo felsősarkos szabadrúgását, Raúl okos találatát, Kuranyi akrobatikus mutatványát, vagy Taddei három pontot érő csavarását is megnézhetik.

Huszti Szabocs remekül mutatkozott be a Zenitben, első góljára mindössze két percet kellett várni, de a magyar légiós találata még nem lett volna elég az UEFA-kupa címvédőjének a Stuttgart ellen.

Az első félidő hosszabbításának utolsó percében azonban Anatolij Timoscsuk egy jobbról érkező labdát futtából, 16 méterről küldött hatalmas erővel a rövid felsőbe, amivel a szentpéterváriak megnyerték az első felvonást.

198801outform.html400350


Három hónapos szünet után újraindult a Soproni Liga, bár a rossz állapotban lévő pályák miatt nem mindenhol lehetett megrendezni a meccseket. A Fáy utcában viszont nem volt gond a gyeppel, amit a Vasas ki is használt, és 3-1-re legyőzte a Budapest Honvédot. A meccs gólját mégis a vesztes szerezte, Hercegfalvi Zoltán a mögé érkező labdát sarokkal húzta tovább, és a meglepő mozdulatot Németh Gábor, a Vasas kapusa is csak szemmel követte.

198802outform.html400350


A Manchester United már hétpontos előnnyel vezeti az angol bajnokságot, a Vörös Ördögök a Blackburnt is legyűrték, és optimistán készülhetnek az Inter elleni BL-csúcsra. A Rovers ellen Cristiano Ronaldo jegyezte a győztes gólt, az aranylabdás portugál gyönyörűen csavart a hosszú felsőbe szabadrúgásból, a 16-os oldalvonaláról.

198803outform.html400350


Guus Hiddink belépője hatásos volt a Chelsea-nél, a Luiz Felipe Scolari helyére érkezett holland mester ugyanis egyből rangadót nyert a Kékekkel. Az Aston Villa elleni győztes gól elsősorban Frank Lampard alakítása miatt került fel a tízes listára, mivel a karmester szép csellel vert át két rárontó ellenfelet, de Nicolas Anelka befejezésében sem találni semmi kivetnivalót.

198804outform.html400350


Egy Schalke-Dortmund mindig, minden helyzetben rangadó, még akkor is, ha éppen egyik csapat sem esélyes a bajnoki címre. A gelsenkircheni összecsapáson ugyan nem volt annyi fordulat, mint az őszi derbin, ami 3-3-ra végződött, de két gólt most is láthattak a nézők, amiből az első egészen parádés volt. Hamit Altintop két vendégvédő zavartságát kihasználva ívelt középre, ahol Kevin Kuranyi a levegőben úszva rúgta a labdát a kapuba.

198805outform.html400350


A Barca vereségének köszönhetően a Real Madrid közelebb tudott férkőzni a listavezető katalánokhoz, akiknem ugyan még nem kell remegniük, de tíz pont fölötti előnyük hétre zsugorodott. A Real szenzációs első félidőt produkált a Betis ellen, a fővárosiak hat gólt pakoltak be a sevillaiak hálójába 45 perc alatt, a termésből Klaas-Jan Huntelaar és Raúl is kettőt vállalt. A csapatkapitány mindkét találata látványosra sikeredett, nálunk az első látható, amikor Marcelo passza után simította a labdát 17 méterről a jobb alsóba.

198806outform.html400350


Az UEFA-kupában idegenben vitézkedett a Saint-Etienne, amely odahaza viszont nem menetel, bár a hétvégén értékes pontot szerzett az élmezőnybe tartozó Bordeaux ellen. Az egy pontból lehetett volna három is, mivel a zöldek a 90. percig vezettek Blaise Matuidi szenzációs góljának köszönhetően, a középpályás ballal bámulatos precizitással küldte a labdát a jobb pipába vagy 25 méterről.

198807outform.html400350


A Lazio utoljára január 11-én nyert bajnokit, a Sasok akkor Reggio Calabriában nyertek 3-2-re, most pedig egy másik déli csapat, a Lecce kárára tértek vissza ismét a győzelem ösvényére. A hazaiak ellenállást végképp megtörő második gólt a balhátvéd Aleksandar Kolarov szerezte, aki eszméletlen nagy gólt akasztott a bal pipába éles szögből.

198808outform.html400350


A Roma erősen felforgatott csapattal, fél szemmel már az Arsenal elleni BL-ütközetre készülve fogadta a Sienát az Olimpicóban, és a toszkán csapat a 63. percig jól tartotta magát. Akkor azonban Rodrigo Taddei, az egykori Siena-játékos lecsapott egy levágodó labdára, és egy látványos csavarással megtalálta a kapuhoz vezető utat.

198809outform.html400350


A Catania otthon mindenkire veszélyes, és ezt a Reggina most saját bőrén tapasztalhatta. A szicíliaiak 2-0-ra nyertek az egyre nehezebb helyzetben lévő Reggina ellen, az első gólt Ciro Capuano szerezte, aki a kapus által kiöklözött labdát zúdította nagy erővel a jobb sarokba. Erre szokták mondani, hogy úgy ment a labda, mintha zsinóron húzták volna (az összefoglalóban 1:00-nál látható).

198810outform.html400350


Az előző héten Priskin Tamás gólja nyert az olvasóknál.