Vágólapra másolva!
Az Arsenal egy büntetővel 1-0-ra verte az AS Romát, az Inter viszont gól nélküli csatát vívott a Manchester Uniteddel a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének az első mérkőzésén. A leggólgazdagabb találkozón, az Atlético-Porto összecsapáson 2-2 lett az eredmény, míg a Lyon-Barcelona 1-1-re végződött, ám a meccs Juninho pazar szabadrúgása miatt sokáig emlékezetes marad.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Internazionale (olasz) - Manchester United (angol) 0-0
Milánó, San Siro
v.: Medina Cantalejo (spanyol)
Inter: Júlio César - Maicón, Rivas (Córdoba, a szünetben), Chivu, Santon - J. Zanetti, Cambiasso, Muntari (Cruz, 76.) - Stankovic - Ibrahimovic, Adriano (Balotelli, 76.)
MU: Van der Sar - O'Shea, Evans, R. Ferdinand, Evra - Fletcher, Carrick, Giggs, Park (Rooney, 84.) - C. Ronaldo, Berbatov

A manchesteriek szakvezetőjének, Sir Alex Fergusonnak nincsenek túl jó emlékei José Mourinhóról, hiszen eddigi 12 párviadaluk közül csupán egyet tudott megnyerni: a portugál szakember már az FC Porto edzőjeként is megtréfálta Fergusont, majd később a Chelsea kispadján is folytatta sorozatát.

A hazaiaknál Walter Samuel nem vállalhatta, Cristian Chivu viszont ott volt a védelemben. A támadósorban Ibrahimovic és Adriano kapott lehetőséget. A MU-nál a szerb Nemanja Vidic eltiltás, Wes Brown és Gary Neville pedig sérülés miatt nem játszhatott

A 3. percben Cristiano Ronaldo 25 méteres szabadrúgását Júlio César könnyedén fogta. Két perccel később a portugál középpályás egy bal oldali szögletrúgást követően hat méterről fejelhetett, César bravúrral tolta ki a labdát a bal sarokból.

A 8. percben ismét C Ronaldo próbálkozhatott, ezúttal 28 méterről válallta el a szabadrúgást, a kéttagú sorfalat állító Inter-kapus ezúttal bátrabb volt, a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.

Forrás: AFP

A 26. percben Giggs került óriási helyzetbe, a walesi szélső lefordult védőjéről, de balról, éles szögből a kapusba bombázott. Középen Berbatov széttárt karral jelezte, nem érti... Három perccel később Ronaldo már a negyedik lehetőségét puskázta el, jobb oldali beadás után fejese a bal oldali kapufáról vágódott az alapvonalon túlra.

Szünet után nagy iramban kezdett az Inter, a 48. percben Cambiasso baloldali beadását Ibrahimovic átlépte, Adriano pedig tiszta ziccerben őrült rosszul találta el a labdát (jobb lábáról a balra, onnan ismét a jobbra pattant). Hiába birtkolta többet a labdát az Inter, a 67. percben majdnem a MU szerzett vezetést. Cristiano Ronaldo ezúttal jobbról középre adott, Park lekésett a labdáról az ötösön belül, a hosszú saroknál érkező Giggs elől pedig bevetődve tudott menteni Zanetti.

A 82. percben Cambiasso hagyott ki nagy lehetőséget, Van Der Sar a helyén volt. Három perccel később Ibrahimovic 30 méteres szabadrúgását nagy készülődés előzte meg, de végül Cambiassót találta el...

A mérkőzés zárásaként a 93. percben Cristiano Ronaldo harcolt ki szabadrúgást, a 22 méterről elvégzett pontrúgást Júlio César védte.

Gól azonban nem született, így a címvédő Manchester United a március 11-i visszavágón a továbbjutás reményében fogadhatja a Serie A listavezetőjét.