Vágólapra másolva!
Az angol csapatok nyerték a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai rangadóit, a Chelsea Didier Drogba góljával győzte le 1-0-ra a Juventust, a Liverpool pedig Josszi Benajun fejesével Madridban tett óriási lépést a továbbjutás felé. A Bayern München Lisszabonban megváltotta jegyét a negyeddöntőre, miután 5-0-ra elgázolta a Sportingot, a Panathinaikosz pedig némi meglepetésre döntetlent ért el a Villarreal otthonában.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Chelsea (angol) - Juventus (olasz) 1-0 (1-0)
London, Stamford Bridge
v.: Benquerenca (portugál)
Chelsea: Cech - Bosingwa, Alex, Terry, A. Cole - Mikel, Lampard, Ballack (Mancienne, 81.) - Anelka, Drogba, S. Kalou (Malouda, 72.).
Juventus: Buffon - Mellberg, Chiellini, Legrottaglie, Molinaro - Camoranesi (Marchionni, 52.), Sissoko (Trezeguet, 86.), Tiago (Marchisio, 62.), Nedved - Del Piero, Amauri.
gól: Drogba (12.)

A Chelsea kezdőcsapatában egy csere történt az Aston Villa elleni győztes bajnokin látott felálláshoz képest, a védelem bal oldalán Ashley Cole foglalta el a helyét, így Paulo Ferreira csak a padra került.

Deco még nem épült fel a sérüléséből, így a portugál-brazil irányító csak a lelátóról figyelhette társait. A Juvénál Alessandro Del Piero, Olof Mellberg és Amauri tartozott a visszatérők közé, ők nem kezdtek a Palermo elleni 2-0-ra megnyert Serie A-találkozón.

A negyedik percben jegyezhettük fel az első lövést, Kalou ment el Mellberg mellett, aztán ballal tüzelt 21 méterről, de Buffonról nem jött ki a labda. A nyolcadik percben Bosingwa adott élesen középre a szögletzászló közeléből, Drogba Legrottagliéval a nyakán robbant be a rövid saroknál, de tíz centivel a léc fölé csúsztatott.

A 12. percben vezetést szerzett a Chelsea: egy bedobás után Camoranesi röviden emelte ki a labdát, ami Kalou elé került, aki remekül passzolt a kifelé mozgó védők között beinduló Drogbának, aki egy igazítás után jobbal a jobb alsóba tüzelt (1-0).

Lendületben maradtak a londoniak, Anelka löketét a vendégvédők blokkolták, aztán Drogba fejelt, vagy inkább nyakalt a jobb alsó mellé egy Lampard-szögletet követően. A 20. percben végre mutatott valamit a Juventus, Sissoko tört előre, aztán 21 méterről lőtt, de a labda körül-belül 15 méterrel ment mellé. Del Piero már sokkal pontosabban célzott, Tiago külsős passza után két védőtől szorongatva lőtt éles szögből, és Cech nagy bravúrja kellett, hogy ne szülessen meg az egyenlítő gól.

A szögletet is Del Piero válallta magára, Amauri jól csúsztatott, de a hosszú oldalon Chiellini centikkel lemaradt. Feléledt a Juve, Camoranesi is bátran lőtt 21 méterről, de egy hazai fejről szögletre vágódott a labda. Del Piero szép lefordulás után ballal is megpróbálta, kár volt érte, majdnem taccs lett belőle. Cech nyerte a csehek párharcát, Nedved jobb alsóra tartó labdáját hatástalanította a Chelsea kapusa.

Eseménydús első percekkel indult a második játékrész, Ballack nagy bombát eresztett meg nyitányként, de csak a nézőket riogatta vele, aztán Del Piero lövését blokkolták az utolsó pillanatban, majd Legrottaglie fejese pattant mellé Terry tarkójáról. Bosingwa az első félidőhöz hasonlóan ismét mesésen csavart Drogba fejére, de az elefántcsontparti csatár fejjel nem célzott olyan jól, mint lábbal.

Drogba állandó rettegésben tartotta az olaszok védőit, Mellberg mellett elment, aztán Chiellinit is megpróbálta átjátszani, de a belső védő éppen annyira ért hozzá, ami még nem ér büntetőt, de amivel kibillentette a hazai csatárt az egyensúlyából. Drogba persze büntetőt reklamált, de a portugál bíró rá sem hederített.

Forrás: AFP
Lampard csak szemmel veri Nedved klasszikus mozdulatát. Galériáért kattintson a képre!

Aztán Cech okozott némi izgalmat a Chelsea 16-osán belül, amikor Del Piero szabadrúgása után kiejtette a labdát, amire Amauri szeretett volna lecsapni, de ezt nem hagyta a kapus, így földharc bontakozott ki, de ez sem volt tizenegyes. Hosszú és monoton gyűrkőzés után a hajrában Anelka vitt egy kis életet a meccsbe, 25 méteres lökete azonban elzúgott a jobb kapufa mellett. A túloldalon Del Piero ajándékozta meg nagy labdával a frissen beállt Trezeguet-t, aki pocsékul találta el a labdát.

Nedved sokkal jobban lőtt, Alexen megpattanó labdája pedig egy hajszállal ment el a bal alsó mellett, majdnem a Juventusé lett a slusszpoén. Maradt azonban az 1-0, március 10-én kiderül, elég-e ez az előny a Chelsea-nek a nyolc közé jutáshoz.