Vágólapra másolva!
120 perc után sem született gól az angol Ligakupa döntőjében, a 11-eseknél azonban a Manchester United játékosai koncentráltak jobban, s 4-1-re legyőzve a címvédő Tottenhamet harmadszor diadalmaskodtak a sorozat történetében. Hiába szerzett győztes gólt az FA-kupában Halmosi Péter a Sheffield United ellen, az újonc hétvégi bajnokiján mégsem kapott lehetősét. A Hull hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Blackburntől a Premier League 27. fordulójában. Az olasz bajnokságban a Sampdoria legyőzte a Milant az UEFA-kupától búcsúzott csapatok meccsén, a Catania pedig 4-0-ra verte vendégként a Palermót a szicíliai derbin. Utóbbi találkozón Giuseppe Mascara alighanem a hétvége gólját szerezte, amikor majdnem a félpályáról lőtt a Palermo kapujába. Spanyolországban ismét kikapott a Barcelona, így előnye négy pontra csökkent a Real Madriddal szemben.

Forrás: [origo] Nézze meg képgalériánkat!

Eredmény, angol Ligakupa-döntő:
Manchester United - Tottenham 0-0 - büntetőkkel 4-1
Wembley, 88 200 néző
v.: Chris Foy
Manchester United: Foster - O'Shea (Vidic, 76.), Evans, Ferdinand, Evra - C. Ronaldo, Scholes, Gibson (Giggs, 91.), Nani - Tevez, Welbeck (Anderson, 56.)
Tottenham: Gomes - Corluka, Dawson, King, Assou-Ekotto - Lennon (Bentley, 102.), Jenas (Bale, 98.), Zokora, Modric - Bent, Pavljucsenko (O'Hara, 65.)

A négy angol bajnoki mellett a Wembleyre is figyelt a szigetország futballszerető közönsége, a 49. Ligakupa-fináléban ugyanis a címvédő Tottenham és Manchester United lépett pályára. Az esélyek egyértelműen a MU mellett szóltak, a csapat fantasztikus formában játszik a szezon során, s a döntő előtt még esélye volt arra, hogy minden sorozatban (a már megnyert klubvébé mellett a bajnokságban, az FA-kupában, a Ligakupában és a Bajnokok Ligájában) az élen végezzen.

A londoni klub 1971, 1973, 1999 és 2008 után ötödszörre szerette volna megnyerni a kupát, ráadásul a Nottingham Forest 19 évvel ezelőtti sikere óta először fordulhatott volna elő, hogy egy csapat megvédi a címét.

Ennek megfelelően a Spurs a lehető legjobb összeállításában kezdett, míg a MU szakvezetője, Sir Alex Ferguson azért felforgatta csapatát. A kezdőben kapott helyet Foster kapus mellett Gibson és Welbeck is, míg Anderson, Giggs, Park, illetve Vidic csak a kispadra ült le, Van der Sar kapus, illetve Rooney még oda sem.

Ennek ellenére kiválóan játszott a MU, az első nagy helyzetre 6 percet kellett várni, akkor Nani passzát Tévez játszotta vissza, Ronaldo lövését védte Gomes kapus. A 16. percben Nani a 16-os bal sarkától a jobb kapufa mellé tüzelt, nyolc perc múlva Rio Ferdinand nagy lövése a kapu tetején landolt.

Forrás: [origo]
Nézzen még több képet a szurkolókról, kattintson a fotóra!

Az első valamirevaló Tottenham-lehetőséget a 28. percben láthatta a 88 ezres közönség, akkor Darren Bent közeli lövését Foster másodszorra ölelte magához.

A második félidőben ha lehet, még nagyobb sebességre kapcsolt a MU. A 61. percben Gibson szögletét követően Evans lecsúszott lövését Tévez az ötös bal oldali sarkánál majdnem a jobb alsó sarokba kanalazta.

A 71. percben a meccs addigi helyzetét hagyta ki a Tottenham, Lennon 12 méteres lövését Foster nagy bravúrral tolta szögletre. Az utolsó pillanatokban még Cristiano Ronaldo dönthette volna el a kupa sorsát, ám szép cselsorozat végén a bal kapufát találta el.

0-0, következett a hosszabbítás, amelynek első 15. percében egy Ronaldo-lövést és egy gyatra Tévez-fejest jegyezhettünk fel. A 116. percben Modric akarta lemásolni C. Ronaldo 90. percben mutatott lövését, azonban a védők blokkolták, a kipattanó labdát Bentley egy igazítás után zúzta kapura, ám Foster a bal alsó saroknál lábbal mentett hatalmasat.

Forrás: [origo]
Nézzen még több képet a szurkolókról, kattintson a fotóra!

A hosszabbítás hosszabbításában még Anderson lőtte ki a labdát a stadionból, a csata 123 után ért véget, következhettek a tizenegyesek.

Az első párban Giggs úgy lőtt a hálóba, hogy a labda a jó irányba mozduló Gomes kapus keze mellett a kapufáról vágódott a hálóba (1-0), O'Hara ugyanoda célzott, de Foster védett.

Tévez laposan a bal alsót választotta (2-0), Corluka okosan lőtte ki a jobb sarkot (2-1).

A harmadik kört Cristiano Ronaldo kezdte, a kapust elküldte jobbra, s a helyére lőtte a labdát (3-1). Bentley gyatrán a jobb kapufa mellé lőtt.

A negyedik sorozat elején Anderson is betalált, a Manchester United 4-1-re nyerte a Ligakupa-döntőt, s története során - 1992 és 2006 után - harmadszor diadalmaskodott a sorozatban.

Forrás: AFP

Sir Alex Ferguson ezzel szintén harmadik Ligakupa-elsőségét szerezte, csatlakozva Bob Paisleyhez és George Grahamhez - náluk többször, négyszer csupán Brian Clough emelhette magasba a trófeát.