Vágólapra másolva!
A legutóbbi, Sampdoria elleni vereséget követően ismét rossz a hangulat az AC Milannál, hiszen a piros-feketék egyre távolabb kerülnek a listavezető Internazionalétól, sőt lassan a még BL-indulást érő harmadik hely is veszélybe kerül. A legújabb hírek szerint a vezetőség ultimátumot intézett a szakvezetőhöz, Carlo Ancelottihoz, akinek állása megőrzéséhez dobogón kell végeznie a csapattal - ugyanakkor az egyesület már a következő szezonra építi a keretet.

Ebből a szempontból az egyik legfontosabbnak a védelem újratervezése számít, hiszen a hátsó alakzatból a veterán Paolo Maldini biztosan visszavonul, és erősen kérdéses, hogy a már közel egy éve sérült Alessandro Nesta mikor lesz bevethető.

Egy új középhátvédjük már van a milánóiaknak a brazil Thiago Silva személyében, akit még januárban szereztek meg (ám a szabályok értelmében csak a következő szezonban játszhat tétmérkőzésen), de a hírek szerint a klub klasszis védőt is szeretne igazolni.

A Corriere dello Sport értesülései szerint a milánóiak sportigazgatója, Adriano Galliani a Manchester United szerb oszlopát, Nemanja Vidicet szemelte ki, aki sokak szerint manapság a világ egyik legjobbjának számít posztján. Egyelőre nehéz elképzelni, hogy Vidic elcsábítható a Vörös Ördögöktől, ahová 2012-ig köti szerződése, de az olasz lap szerint a Milan hajlandó lenne 20 millió fontot fizetni Vidicért, aki állítólag szívesen kipróbálná magát a Serie A-ban.

További átigazolási hírek:
A VfL Bochum fiatal védője, Patrick Fabian 2011-ig meghosszabbította szerződését. Az Internazionale cserekapusa, Francesco Toldo új szerződést írt alá, amely 2011-ig köti a milánóiakhoz. A Borussia Mönchengladbach szélsőjét, Marko Marint a Borussia Dortmund figyeli. A Bayern München érdeklődik a görög Panathinaikosz focistája, Szotirisz Ninisz iránt. Az AS Roma kiszemeltje a Cagliari brazil támadója, Jeda. A Manchester United hamarosan új szerződést ajánlhat fiatal kapusának, a Ligakupa-döntő hősének, Ben Fosternek.

www.infosport-focivilag.hu