Vágólapra másolva!
David Beckham június 30-ig az AC Milannál marad - állítólag erről állapodott meg egymással az olasz klub és az angol futballista amerikai munkaadója, a Los Angeles Galaxy. A Corriere della Sera című milánói lap pénteken arról számolt be, hogy a felek három és fél hónappal meghosszabbították a szigetországi sztár kölcsönszerződését, így Beckhamnek a jövő héten nem kell visszatérnie az Egyesült Államokba.

Erre az újság szerint csak július közepén kerül majd sor, így a középpályás még szerepelhet a tengerentúli bajnokság (MLS) utolsó 13 mérkőzésén, majd januártól már végleg Milánóba költözik. A lap úgy tudja, hogy a játékos lemondott kétmillió euróról - jövő évi milánói fizetése feléről -, s a lombardiai klub ezzel az összeggel megemelte a Galaxynek tett ajánlatot, amely így hárommillió dollárról ötmillióra emelkedett.

"Még nem hivatalos, hogy Beckham Milánóban marad" - reagált a hírre Galliani, hozzátéve: "Ahogy eddig is, tárgyalunk. Most ismét egy kicsit optimistább vagyok, jó úton haladunk. A végső döntés akár már ma megszülethet, de lehet, hogy csak holnap vagy hétfőn. Nagy az esély arra, hogy a futballista nálunk maradjon, a lényeg, hogy továbbra is viselhesse a Milan mezét. Hogy a megállapodás mikor születik meg, az másodlagos."

A válogatott futballista január elején érkezett kölcsönbe a milánóiakhoz azzal a feltétellel, hogy március 9-ig vissza kell térnie a Galaxyhez, melyhez még több mint három évre szóló szerződés köti. Február elején aztán az Olaszországban eddig kitűnően szereplő futballista nyíltan kijelentette, hogy maradni akar, a két klub pedig tárgyalásokat kezdett, de eddig nem jutott eredményre.