Vágólapra másolva!
Inog a kispad Jürgen Klinsmann alatt. Amennyiben a Bayern München a Bundesliga szombati fordulójában nem  győzi le a Hannovert, az edző helyzete könnyen tarthatatlanná válhat.

Pénteki értesülések szerint a győzelmekhez, illetve sikerekhez szokott bajor sztárcsapatnál mind a vezetőség, mind a játékosok körében megrendült a bizalom a 44 éves Klinsmann-nal szemben. Noha Karl-Heinz Rumennigge elnökkel és Uli Hoeness menedzserrel az élen a vezetők a Leverkusentől elszenvedett kupavereség ellenére még támogatásukról biztosítják a trénert, ők is tudják, hogy a csapatnak szombaton már létfontosságú a Hannover elleni győzelem. Amennyiben ez mégsem sikerül, a müncheniek válságos helyzetbe kerülhetnek, s nemcsak a bajnoki cím megszerzése nehezülne meg, hanem ezzel együtt a Bajnokok Ligájában való szereplés is, ami a csapat fő bevételi forrása. A legnagyobb sztárok, mindenekelőtt a francia Franck Ribéry pedig aligha érnék be az UEFA-kupában való részvétellel.

Amikor az Egyesült Államokból hazatért Klinsmann tavaly ősszel átvette a Bayern irányítását, a vezetők hármas célt tűztek a csapat elé, mégpedig a Bajnokok Ligájában való jó szereplést, a német kupa megszerzését és mindenekelőtt a bajnoki cím megőrzését. A háromból a német kupában már elvérzett a csapat , s a bajnoki cím lehetősége is egyre távolabbinak tűnik. A csapat a legutóbbi három bajnoki meccsén nem tudott nyerni, s csak ötödik a tabellán. Marad a Bajnokok Ligája, ahol még áll a Bayern.

A hírek szerint az edző és a játékosok között sincs meg a megfelelő összhang. Többen kifogásolják, hogy a tréner túl nagy hangsúlyt helyez a támadó futballra, elhanyagolva a védekezést, ami az elmúlt hetekben többször is megbosszulta magát. Néhányan úgy vélik, hogy Klinsmann - elődjével Ottmar Hitzfelddel szemben - nem képes kellően fanatizálni a labdarúgókat. Az öltözőben többnyire ideges a hangulat, s olykor-olykor már a tribünön is felhangzik a "Klinsmann, takarodj!", amelyhez hasonló követelést edzővel szemben nemigen fogalmaztak meg Bayern-szurkolók az elmúlt években.

Egy pénteki nyilatkozatban elődje is élesen bírálta utódát. A jelenleg a svájci válogatottat irányító Hitzfeld - aki a Bayernt több sikerre is vezette - úgy fogalmazott, hogy nemcsak a védelem, de a középpálya is rendkívül gyenge, az egyetlen Ribéry kivételével. A csatársorban pedig nincs elég átütőerő, azaz a Bayern minden csapatrészében hagy kívánni valót maga után.

Több német lap szerint ha a Bayern München az elkövetkező három fordulóban - viszonylag könnyű ellenfelekkel szemben - nem szerez legkevesebb 7 pontot, Klinsmann-nak mindenképpen távoznia kell.