Vágólapra másolva!

Amauri eldöntötte: olasz akar lenni

Amauri, a Juventus labdarúgócsapatának brazil származású játékosa inkább az olasz válogatottságot választaná a brazil helyett.

"Átgondoltam a helyzetemet, hamarosan mindenkit tájékoztatok a jövőmről" - nyilatkozta a Gazzetta dello Sport napilapnak a 28 éves támadó, akinek az olasz állampolgárság iránti kérelme folyamatban van. "Amennyiben az olasz nemzeti tizenegy mellett döntök, nem a karrierem vagy bármiféle spekuláció miatt teszem. Tíz éve vagyok Olaszországban, annyi mindent kaptam ettől az országtól, hogy úgy érzem, a válogatottban viszonozhatnék valamennyit ebből."

Marcello Lippi, a világbajnoki címvédő olasz válogatott szövetségi kapitánya óvatosan nyilatkozott Amaurival kapcsolatban: "Kétségtelen hogy nagyszerű futballista, de egyelőre még mindig brazil, én pedig csak olasz játékosokról beszélhetek."

Amaurit februárban Dunga, a brazilok szövetségi kapitánya behívta az olaszok elleni barátságos meccsre készülő keretbe, de akkor a Juventus nem engedte el játékosát, mondván, a meghívó későn érkezett, s a támadónak pályára kell lépnie klubcsapatában. A csatár januárban még úgy nyilatkozott, nem szívesen választana Olaszország vagy szülőhazája válogatottja között.