Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az Internazionale ugyan kétszer is kapufát találta el az Old Traffordon a Manchester United ellen, a címvédő Vörös Ördögök a mérkőzés képe alapján simának mondható 2-0-s győzelemmel jutottak a BL legjobb nyolc csapata közé. A Barcelona hazai pályán 4-0-s vezetés után kis híján visszaengedte a meccsbe a Lyont, az Atlético Madrid pedig nem tudott betalálni Portóban, így a portugálok több idegenben rúgott góllal jutottak negyeddöntőbe. Rómában tizenegyespárbajba torkollt a Roma-Arsenal meccs, a szétlövésben pedig az Ágyúsok bizonyultak jobbnak.

BL-nyolcaddöntő, visszavágó:
Manchester United - Internazionale 2-0 (1-0)
Manchester, Old Trafford
v.: Stark (német)
Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra - C. Ronaldo, Carrick, Scholes (Anderson, 70.), Giggs - Berbatov, Rooney (Park Ji Sung, 84.)
Internazionale: Júlio Cesar - Maicon, Córdoba, Samuel, Santon - Zanetti, Stankovic (Adriano, 58.), Cambiasso, Vieira (Muntari, a szünetben) - Ibrahimovic, Balotelli (Figo, 70.)
gól: Vidic (4.), C. Ronaldo (49.)
az első mérkőzés eredménye: 0-0, továbbjutott a Manchester United, 2-0-s összesítéssel

A milánói odavágón a címvédő Ferguson-csapat dolgozott ki több helyzetet, de gólt szerezni nem tudott.

A sportági hiedelem szerint viszont idegenben jó az iksz, így az odavágó óta eltelt két hétben az Inter-szurkolók kivételével mindenki egyetértett abban, hogy a Manchester Unitedé a kedvezőbb pozíció a visszavágó előtt.

Az tény, hogy a vendégcsapatok nem nyerni járnak az Old Traffordra, az Inter ellen viszont roppant kellemetlen focizni, ráadásul a Ferguson-Mourinho párharc összesített statisztikái sem a kortalannak tűnő skót mester mellett szólnak.

Viharosan kezdett a Manchester United, és már a negyedik percben megszerezte a vezetést: Giggs remekül tekert középre egy szögletet a jobb oldalról, Vidic pedig hátulról érkezve a tizenegyespont tájékáról remek fejest küldött a kapu jobb oldalába.

Forrás: AFP

Ronaldo fejét elhagyta a labda, Júlio Cesar már verve

A hetedik percig kellet várni az első Inter-próbálkozásra, de Ibrahimovic elől végül könnyedén tisztáztak a hazai védők. Támadásban maradt a MU, az első negyedóra végén Ronaldo előtt adódhatott volna lehetőség, azonban a tizenhatos vonaláról ballal kirúgta a labdát a stadionból.

A 18. percben O'Shea takarította el Ibrahimovicot a tizenhatos vonalán, Stark játékvezető azonban továbbot intett. A másik kapu előtt két kezezésgyanús eset következett gyors egymásutánban, de a német bíró sípja itt is néma maradt.

Az első félóra végéhez közeledve Maicon ívelt középre egy szabadrúgást, Ibrahimovic földre bólintott labdája pedig végül a kapufáról pattant a játéktéren kívülre. A 35. percben Stankovic gondolt egyet, és jó harminc méterről jobb külsővel kapura lőtt, Van der Sar nagyot nyújtozva tolta ki a labdát, hogy aztán Stark játékvezető kirúgást ítéljen.

Az ellentámadásból azonnal riposztozott a Manchester, de O'Shea hiába került ziccerbe, Júlio Cesar merész kivetődéssel hárítani tudott. Felpörgött a meccs, olasz részről előbb Stankovic, majd Ibrahimovic egyenlíthetett volna, de előbbi az ötösről jócskán fölé, utóbbi kevéssel mellé lőtt.

Ha a félidő negyedik perc, akkor gól: Rooney bokából remekül löbbölte középre a labdát, a védők közé berobbanó Cristiano Ronaldo pedig közvetlen közelrő a léc alá fejelt.

Mourinho beküldte Stankovic helyére Adrianót, aki Cambiasso beadásából első labdaérintésből a jobb kapufát találta telibe. Mindent megpróbál a portugál tréner, beküldte veterán honfitársát, Luis Figót.

Milánói cserék ide, milánói cserék oda, az utolsó negyedórára elkedvetlenedett az Inter, a vendégjátékosok láthatóan nem hittek abban, hogy 0-2-ről kivívhatják a továbbjutást. Ronaldo szabadrúgásból még tisztességesen megkínálta Júlio Cesart, nagyot védett a brazil kapus.

A vége nyugodt hazai tilitoli, így a címvédő folytathatja, az Inter pedig a csodafegyvernek tartott José Mourinhóval sem tudta túlélni a nyolcaddöntőt.