Vágólapra másolva!
A szezon előtt elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Hertha BSC versenyben legyen a bajnoki címért a Bundesligában, ám a berlini együttes eddig minden várakozást felülmúlva szerepel, és jelenleg négy pont előnnyel vezeti a tabellát.

A csapat remeklésében kulcsszerepe van az ukrán támadónak, Andrij Voronyinnak, aki már tíz találatnál jár a bajnokságban, és ebből hetet tavasszal szerzett - a legutóbbi játéknapon például mesterhármast vágott az Energie Cottbusnak. A focista azonban csak kölcsönben szerepel a Herthánál, hiszen hivatalosan továbbra is a Liverpool játékosa, és egyelőre nagy kérdés, hogy a következő szezonban hol folytatja majd a pályafutását.

A berliniek természetesen szeretnék megtartani, anyagi lehetőségeik azonban korlátozottak, és nem biztos, hogy ki tudják elégíteni Voronyin fizetési igényeit. A hírek szerint Voronyin jelenleg évi hárommillió eurót keres, amit a berliniek a továbbiakban csak akkor tudnak finanszírozni, ha bejutnak a Bajnokok Ligájába.

Forrás: AFP

Ám hiába állnak jelenleg az első helyen, a végső sorrend csak májusban alakul ki, márpedig Voronyin állítólag március végéig szeretne döntésre jutni a folytatást illetően. Az szinte biztosnak tűnik, hogy a Liverpool nem tart rá igényt, a focista ügynöke, Andrej Golovas szerint azonban érdeklődőben nincsen hiány, bár konkrétan még egyetlen klubbal sem kezdte meg a tárgyalásokat. Voronyint állítólag elsősorban a Valencia szeretné megszerezni, amelytől a nyáron alighanem távozni fognak a nagy sztárok.

Cech iránt érdeklődik a Barcelona

Cseh lapértesülés szerint az FC Barcelona örömmel leigazolná Petr Cech kapust, a Chelsea labdarúgóját. "Örülünk az érdeklődésnek, de Petr nagyon jól érzi magát Londonban, ráadásul a lehető legjobb szerződése van a Chelsea-nél" - nyilatkozta a Pravo című napilapnak Pavel Zika, a cseh válogatott kapus menedzsere. "Nem hinném, hogy a londoni klub egykönnyen elengedné a játékost, ezen felül a házaspár a második gyermekét várja, ez is maradás mellett szól."

A 26 esztendős Cech 2004-ben a Stade Rennes együttesétől érkezett Londonba, 44 alkalommal szerepelt a válogatottban és a legutóbbi BL-sorozat legjobb kapusának választotta a szakma.

További átigazolási hírek

A Derby County középpályását, Kris Commonst a Newcastle United és a Wigan Athletic is kiszemelte. A Palermo dán középhátvédjét, Simon Kjaert a Liverpool és a Chelsea figyeli. A Southampton középpályása, Andrew Surman iránt az Everton és az Aston Villa is érdeklődik.

A VfB Stuttgartot a Zenit Szankt-Petyerszburg csatárával, Pavel Pogrebnyakkal hozták kapcsolatba. A Schalke 04 érdeklődik az Anderlecht középpályása, Jonathan Legear iránt. Az AC Milan a Cagliari kapusát, Federico Marchettit szerződtetheti.

Az Arsenal kiszemeltje a Paris Saint-Germain középhátvédje, Mamadou Sakho. Az Olympique Marseille a portugál Sporting brazil csatárát, Liedsont figyeli. A Tottenham Hotspur középpályása, Tom Huddlestone a Newcastle Unitedbe tart. A Hertha BSC érdeklődik a Fiorentina perui balhátvédje, Juan Manuel Vargas iránt.