Vágólapra másolva!

Vissza kell vonulnia a petárdával megdobott kapusnak

Nem futballozhat többet Georg Koch, az osztrák bajnoki címvédő Rapid Wien kapusa, aki tavaly augusztusban a városi rivális, Austria elleni mérkőzésen sérült meg, amikor az ellenfél szurkolói megdobták egy petárdával.

A 37 éves német futballistával e héten közölték orvosai, hogy véglegesen be kell fejeznie profi pályafutását, mivel tartós egyensúlyproblémákkal küzd. "Az utolsó pillanatig reménykedtem a visszatérésben, most azonban be kell látnom, hogy nincs értelme folytatni - nyilatkozta Koch a nemzetközi szövetség honlapjának. "Bizonyára néhány kamasz gyerek a felelős azért, hogy így ért véget a karrierem. Semmi bajom nincs a sértő bekiabálásokkal, de ilyen esetnek egy stadionban nem szabadna előfordulnia, és komoly következményei kell, hogy legyenek."

Koch pályafutása során élvonalbeli és másodosztályú német csapatokban is szerepelt, de megfordult a holland PSV Eindhoven, valamint a horvát Dinamo Zagreb együtteseiben is. A kapus a továbbiakban is a labdarúgás közelében szeretne tevékenykedni, tervei között szerepel, hogy első profi klubja, a német Fortuna Düsseldorf sportigazgatója legyen.