Vágólapra másolva!
Megtartotta első edzését a szombati albánok és a szerdai máltaiak elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatottnak Erwin Koeman szövetségi kapitány.

Az újpesti Szusza Ferenc-stadionban a keret Jámbor László vezetésével melegített be, majd rövid, gyors passzos feladatok következtek. A bő egyórás tréninget egykapus játék zárta le, ekkor a középpályások a védők ellen gyakorolhatták a szélekre kivitt támadásokat. Különösen Dzsudzsák Balázs volt elemében a bal szélén.

Torghelle Sándor, Bodor Boldizsár, valamint a névnapját ünneplő Gyepes Gábor külön, könnyített munkát végzett, ám mint kiderült, egyikük sem bajlódik komolyabb sérüléssel.

"Semmi bajom, csak az elmúlt időszakban nyolc mérkőzést játszottam nagyon rövid időn belül, így egy kicsit fáradtabb vagyok. Keményen fogok küzdeni, természetesen játszani szeretnék a szombati találkozón. A sérült térdem hála istennek már a múlté" - mondta Gyepes, akire adott esetben komoly feladat hárulhat, hiszen Juhász Roland eltiltása miatt hiányozni fog a tiranai mérkőzésen.

Az Anderlechtben futballozó Juhász - aki gólt szerzett a két csapat budapesti randevúján - teljes intenzitással készül együtt a többiekkel, annak ellenére, hogy kihagyja a vb-selejtezőt: "Ez még csak az első edzés volt, így nehéz megmondani, milyen állapotban vagyunk. Sajnos nem játszom majd, de biztos vagyok benne, hogy a keret bármelyik tagja van olyan jó futballista, hogy megoldja majd a rá háruló feladatot. Az első mérkőzésen az albánok ellen főként Bogdanira kellett figyelnünk, de ő most nem játszik. Van még három napunk, fel fogunk készülni" - nyilatkozta Juhász.

Az egyetlen Magyarországon futballozó mezőnyjátékos, Rudolf Gergely reméli, ismét lehetőséghez jut: "Nagyon jól érzem magam ebben a közösségben, remek a hangulat, most már csak annyi a dolgunk, hogy nyerjünk. Nem tudom mennyi időt kapok majd a kapitánytól, de azt maximálisan szeretném kihasználni és persze gólt lőni.

A válogatott szerdán 16 órától ismét a Szusza Ferenc-stadionban edz, a tréninget követően várhatóan 17 óra után Erwin Koeman sajtótájékoztatót tart.

Fehér helyett Vadócz

Fehér Csaba sérülése miatt Vadócz Krisztián bekerült a szombati, albánok és a szerdai, máltaiak elleni világbajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott keretébe. A hazai szövetség tájékoztatása szerint a nemzeti együttes mellett dolgozó orvosi csapat a keddi vizsgálatok alapján úgy döntött, hogy a NAC Bredában futballozó Fehér korábban szerzett nyaksérülésével kapcsolatban nem szabad kockáztatni, ezért a válogatottba három év után visszakerült játékosra nem számíthat Erwin Koeman szövetségi kapitány. Helyettesítéséről gyors döntés született, amelynek eredményeképpen a spanyol Osasunában légióskodó Vadócz már ott lehet a szerda délutáni edzésen a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban.

A magyar labdarúgó-válogatott kerete:
Kapusok: Babos Gábor (NEC Nijmegen), Fülöp Márton (Sunderland), Köteles László (Diósgyőri VTK)
Védők: Szélesi Zoltán (RC Strasbourg), Bodnár László (Red Bull Salzburg), Vanczák Vilmos (Sion), Juhász Roland (RSC Anderlecht), Gyepes Gábor (Cardiff City), Vaskó Tamás (Avellino), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade)
Középpályások: Huszti Szabolcs (Zenit), Dzsudzsák Balázs (PSV Eindhoven), Halmosi Péter (Hull City), Gera Zoltán (Fulham), Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Tóth Balázs (Racing Genk), Dárdai Pál (Hertha BSC), Vadócz Krisztián (Osasuna)
Csatárok: Torghelle Sándor (FC Augsburg 1907), Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Priskin Tamás (Watford)