Vágólapra másolva!

A nap sportvideója: csúnya pofáraesés lett a trükkös büntető vége

A portugál U21-es válogatott két tagja, Bruno Pereirinha és Rui Pedro úgy gondolta, visznek egy kis izgalmat a madeirai tornán játszott, Zöld-foki-szigetek elleni mérkőzésük utolsó perceibe, és megpróbálták lemásolni Johan Cruyff trükkös tizenegyesét.

A holland legenda a 80-as években az Ajax játékosaként nem kapura rúgta a labdát a mészpontról, hanem oldalra passzolta egy társnak, majd a visszakapott labdát közelről küldte a hálóba.

Mivel a portugálok 2-0-ra vezettek, Pereirinháék bátran próbálkozhattak, azonban a kivitelezésbe hiba csúszott, a Sporting játékosa röviden gurította le a labdát, egy szemfüles védő pedig tisztázni tudott.

A videomegosztó oldalaknak köszönhetően még sokáig téma lesz az elrontott büntető, amit Carlos Queiroz, a portugál felnőtt csapat kapitánya sem hagyott szó nélkül, és arra utasította kollegáját, hogy a torna hátralévő meccsein ne szerepeltesse a két jómadarat.

Pereirinha a meccs után úgy nyilatkozott, hogy nem akarták megalázni az ellenfelet, egyszerűen csak egy hirtelen jött ötlet hatására próbálták meg a mutatványt.