Vágólapra másolva!
Az NB II Keleti csoportjának 19. fordulójában a Ferencváros hazai pályán 2-1-re győzte le a BKV Előrét. Üröm az örömben, hogy a hazaiak csatára, Ferenczi István egy ütközésnél megsérült, s le kellett cserélni.

Ősszel a BKV ideiglenes otthonában, a Fáy utcában 2-0-ra nyert a Fradi, amely az Üllői úton a második percben már helyzetet dolgozott ki, egy jobboldali beadásra Ferenczi robbant be, de cipőorral a bal sarok mellé pöckölt.

Jó negyedórát kellett várni a következő hazai lehetőségre, Tóth Bence sarokkal tette le a labdát Morrisonnak, de 11 méteres, balos löketét Stefán vetődve kitolta.

Tóth Bence is munkát adott Stefánnak, igaz, lövése előtt egy göröngyön felpattant a labda, de az így is majdnem behullott a léc alá, ám a BKV kapusa bravúrral a léc fölé tornászta. A félidő közepén Shaw pöckölte a labdát Ferenczi elé, aki tiszta helyzetben a jobb alsó mellé gurított.

A BKV egyetlen épkézláb első félidei támadásánál az egykori ferencvárosi Halgas érkezett egy beadásra, de megijedt a lehetőségtől, no meg a mellette felugró védőktől, és így elment a feje mellett a labda. Nyomott a Fradi, de rengeteg hibával játszottak a zöld-fehérek, egy pontrúgásból azért így is veszélyeztettek, Rafe Wolfe fejesét Stefán ütötte ki a jobb felső elől.

Aztán ismét a közlekedésiek kapusa volt az egyik főszereplő, egy beadásra bátran jött ki, el is ütötte a labdát, de közben ütközött Ferenczivel. Az elsődleges diagnózis még orr- és arccsonttörésről szólt, azóta kiderült, a hazaiak centere megúszta zúzódásokkal, illetve egyik fogából letört egy darab.

Amikor már úgy tűnt, hogy a vendégek kihúzzák az első félidőt, szerencsés góllal vezetést szerzett a Fradi: egy szabadrúgás után össze-vissza pattogott a labda a 16-oson belül, amit elsőként a Ferenczi helyére érkező Robertson talált meg, de lövése borzasztóra sikerült, bedobás lett volna, ha Shaw közelről nem segíti a hálóba. Az FTC angol csapatkapitánya már ősszel is beköszönt a BKV-nak, csak akkor a második gólt szerezte.

A szünet után a BKV bátrabb lett, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, igaz, a Fradi sem vezette egyre-másra a pazar akciókat, az első félidőben remekül teljesítő Stefánnak először a 62. percben kellett eldőlnie, amikor Tóth Bence lapos lövését ütötte szögletre.

A 88. percben végképp eldöntötte a három pont sorsát a hazai alakulat, Shaw adott nagy labdát Robertsonnak, aki kicselezte a kapust, aztán a hálóba gurított. Egy perccel később szépítettek a vendégek, Makrai fejelt a jobb felsőbe egy szöglet után, de a lényegen ez már nem változtatott, az élvonalba igyekvő zöld-fehérek továbbra is hibátlanok tavasszal.

NB II, Keleti csoport, 19. forduló:
FTC - BKV Előre 2-1 (1-0)
gól:
Shaw (44.), Robertson (88.), illetve Makrai (89.)