Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd visszafizeti a Ligakupa-elődöntőre váltott belépők árát a szurkolóknak, mivel a klub közleménye szerint a csapat "elfogadhatatlan teljesítményt nyújtott" a PMFC elleni, vasárnapi találkozón.

"Csapatunk szégyenletes, de megérdemelt vereséget szenvedett a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. Ezért helytelen lenne pénzt elfogadni azoktól, akik rossz időben és minden nehézség ellenére kitartanak a kispesti csapat mellett" - olvasható a klub honlapján.

Azoknak a szurkolóknak, akik péntek 18 óráig a mérkőzésre vásárolt jeggyel megjelennek a Budapest Honvéd könyvelésénél, a szelvény ellenében a vezetőség a teljes jegyárat megtéríti.

A kispesti együttes az elődöntő első felvonásán 1-0-s vereséget szenvedett a másodosztályú Pécstől. A visszavágót április 8-án rendezik.

***

A Soproni Ligában szereplő Győri ETO FC labdarúgócsapata fegyelmi eljárást kezdeményez a klub játékosának súlyos sérülést okozó fehérvári Marko Andic, valamint a durva szabálytalanságot elkövető újpesti Rajczi Péter ellen. Erről a klub hivatalos honlapja számolt be.

A vasárnapi FC Fehérvár-Győri ETO FC Ligakupa-találkozón kettős lábtörést szenvedett Jarmo Ahjupera, a vendégek 25 éves észt válogatott csatára, akit még aznap megoperáltak a székesfehérvári kórházban. A játékosra az orvosi vélemény szerint legalább féléves kihagyás vár.

"Áttekintettük a múlt hét két mérkőzésén, az Újpest és a Fehérvár otthonában történt eseményeket. A videofelvétel megtekintése után megállapítottuk, hogy az újpesti Rajczi Péter Djordjeviccsel és Bicakkal szembeni szándékos és durva cselekedete mellett nem mehetünk el szó nélkül" - olvasható a klub honlapján. A cikkből az is kiderül, a szándékosságot alátámasztja, hogy Rajczi egy nyilatkozatában elismeri, törlesztett.

"A mai napon levelet írtam a fegyelmi bizottság elnökének és a bizonyítékokat csatolva egyidejűleg kértem, vizsgálják ki az ügyet. Mivel a mérkőzésen elmaradt Rajczi kiállítása, kértem azt is, hogy a csatár játékjogát azonnali hatállyal függesszék fel" - mondta Klement Tibor ügyvezető.

"A Fehérvár elleni mérkőzésen több olyan eset is volt Bicakkal és Kiss Mátéval szemben, amikor súlyos sérüléssel végződhetett volna a fehérváriak belépője. Ők kisebb sérüléssel megúszták, Jarmonak azonban nem volt ilyen szerencséje. A Sport TV felvételét megtekintve az biztos, hogy Andic nem szándékosan okozott sérülést, a fegyelmi felelősségre vonáshoz azonban nem szükséges feltétel a szándékosság" - tette hozzá a sportvezető.