Vágólapra másolva!
A mezőnyjátékosok között Kanta József, a kapusoknál Végh Zoltán lett a 2007/2008-as szezon legjobbja a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán.

A díjátadóval egybekötött, hétfői HLSZ-közgyűlésen elhangzott, hogy a címvédő MTK mindkét futballistája meggyőző fölénnyel nyert. Az edzők között a bajnok fővárosiakat irányító Garami József végzett az élen, míg a legjobb játékvezető Arany Tamás lett.

A kék-fehérek tulajdonképpen szinte minden díjat besöpörtek, hiszen Kanta, Végh és Garami mellet Pintér Ádám kapta a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó elismerést, Mladen Lambulic pedig a legjobb Magyarországon játszó külföldi labdarúgóét.

A külföldön szereplő magyarok különversenyében a jelenleg már dortmundi Hajnal Tamás (2007/2008-as csapata: Karlsruhe) nyert, megelőzve a Fulhamben légióskodó Gera Zoltánt (West Bromwich Albion) és az azóta már az orosz Zenithez szerződött Huszti Szabolcsot (Hannover 96).

A HLSZ közgyűlésén új vezető testületet is választottak. Az elnöki teendőket a következő négy évben Gera Zoltán látja el.