Vágólapra másolva!
Habár matematikailag még nem biztos a részvétele, már a jövő évi dél-afrikai világbajnokságon érezheti magát a holland labdarúgó-válogatott, amennyiben szerdán legyőzi Macedónia legjobbjait.

Bert van Marwijk csapata négy meccs után százszázalékos teljesítménnyel, nyolc ponttal előzi meg üldözőit a csoportban, a papírforma pedig újabb sikert ígér, hiszen Amszterdamban fogadja a macedón válogatottat. Ha a hollandok három pontot szereznek, és a csoport skót-izlandi találkozóján döntetlen születik, akkor az a furcsa helyzet áll elő, hogy matematikailag már csak az ötös utolsó helyezettje, a szerdán szabadnapos Norvégia érhetné utol Hollandiát kevesebb lejátszott meccse miatt. Ugyanakkor igen valószínűtlen, hogy Hollandia az utolsó három összecsapásán nem szerez pontot, miként az is, hogy a norvégok mind az öt találkozójukat megnyerik.

A 8. csoportban döntő fontosságú 90 perc vár a vb-címvédő olaszokra, akik két ponttal előzik meg mostani ellenfelüket, Írországot, azaz ha Bariban nyernek, akkor megnyugtatónak tűnő öt pontra növelük előnyüket.

A legutóbbi vb-döntő vesztesére is hasonló jelentőségű meccs vár, csakhogy egész más téttel: a franciák csoportjukban nem vezető helyük megszilárdításáért küzdenek, hanem a versenyben maradásért. Raymond Domenech harmadik helyen álló gárdája a második litvánokat fogadja, egy hazai győzelemmel helyet cserélnének a csapatok. Szombaton Vilniusban a franciák 1-0-ra nyertek.

A 3. csoportban döntő fontosságú találkozókat rendeznek, ugyanis az első és a negyedik helyezett között mindössze két pont különbség van, s az első négy éppen egymás ellen küzd. A szlovákok Csehországba, míg a szlovének Észak-Írországba látogatnak. Szintén ugyanilyen tétje van a 2. csoportban a görög-izraeli összecsapásnak, mivel a vezető görögök mindössze egy ponttal előzik meg a harmadik helyet elfoglaló vendégeket.

További két meccs emelkedik ki még a programból: a hibátlan mérlegű angolok a három éve vb-negyeddöntős Ukrajnát fogadják, míg a szintén százszázalékos Európa-bajnok spanyolok a szombaton otthon legyőzött, tavaly Eb-elődöntős törökökhöz látogatnak. A német és a spanyol gárda esetleges sikerével hatalmas lépést tenne a vb-részvétel felé.