Vágólapra másolva!
Nem fellebbez az Újpest FC Rajczi Péter eltiltása miatt, amelyet a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága mért ki kedden a csatárra. Ugyanakkor a lila-fehérek több szempontból is nehezményezik a döntést.

A korábbi válogatott támadó ellen külön a Győri ETO FC kért fegyelmi vizsgálatot, mivel szerinte a futballista a két csapat Ligakupa-mérkőzésén durva szabálytalanságot követett el Vladimir Djordjeviccsel és Mario Bicakkal szemben.

"A fegyelmi bizottság elnökének egy eljárás alapjául az szolgálhat, ha a játékvezetői vagy a mérkőzés-ellenőri jelentés fegyelmi vétségre utaló adatot tartalmaz, illetve az, ha súlyos sérülés történik. Továbbá olyan kirívó sportszerűtlenség, amely elkerülte a játékvezető figyelmét. Ilyen esetekben van létjogosultsága a mérkőzés-felvételek utólagos elemzésének, használatának is. Az eddigi gyakorlat is kizárólag ezekben az esetekben vette figyelembe a videó-elemzéseket" - áll a fővárosiak közleményében.

Az éllovas Újpest főként azt nehezményezi, hogy a fegyelmi bizottság történetében még nem volt példa arra, hogy valakit ily módon tiltsanak el. A klub továbbá kifogásolja, hogy Rajczi a hétvégi, REAC elleni Soproni Liga-mérkőzést kénytelen kihagyni, holott az eset a Ligakupában történt.

"Az elmúlt évek gyakorlata azt mutatta, hogy amennyiben egy játékost fegyelmi vétség miatt elmarasztaltak, akkor a vétkesnek talált játékost mindig az adott versenysorozatban büntették. Kedden a fegyelmi bizottság egy olyan döntést hozott, amelyre az elmúlt években nem volt precedens" - olvasható a közleményben, amely leszögezi: "a határozat olyan lavinát indíthat el, amelynek következményeként nemcsak a pályán, hanem a zöld asztal mellett is eldőlhet a bajnokság végkimenetele."