Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd egygólos előnyt szerzett Siófokon a hazai visszavágóra a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjében zajló párharc szerdai első mérkőzésén.

Magyar Kupa, elődöntő, első mérkőzés:
BFC Siófok - Budapest Honvéd 1-2 (1-0)
Siófok, 1200 néző
v.: Szabó S.
Siófok: Milinte - Horváth G., Hegedűs Gy., Sütő, Tusori - Nagy L. (Andruskó, 77.), Kogler (Koós, 71.), Kanta Sz., Ivancsics - Magasföldi, Roni (Basara, 59.).
Bp. Honvéd: Rabóczki - Vukmir, Smiljanic, Debreceni, Filó - Benjamin, Lungu, Diego, Abass (Dobos, 63.) - Hercegfalvi (Abraham, 75.), Arsenijevic (Moreira, 46.).
gól: Hercegfalvi (5., öngól), illetve Moreira (74.), Abraham (78.)

A Siófok, amely tele volt olyan játékosokkal, akik korábban Kispesten is megfordultak, remekül kezdte a meccset, és az ötödik percben vezetést szerzett: Ivancsics baloldali szöglete után Hercegfalvi szerencsétlen mozdulattal ért a labdába, amely a saját kapujának jobb oldalában kötött ki (1-0).

Gyorsan egyenlíthettek volna a vendégek, baloldali akció végén Diego passzolt vissza Abasshoz, aki tíz méterről, becsúszva a lécet találta telibe.

Az első negyedóra végén Vukmir átadása Hercegfalvit találta óriási ziccerben, aki elegánsan el akarta pöckölni a labdát Milinte mellett, ám a hazai kapus bravúrral hárított.

Az első játékrész maradék két lehetősége Kogler nevéhez fűzödött, az osztrák légiós a 24. percben fejjel tévesztett célt, majd a 44. percben 25 méterről tüzelt a bal sarok mellé.

A szünet után az egyik ex-kispesti, Magasföldi villant, ám Rabóczki odaért a 20 méteres lövésre. A Honvéd mezőnyfölényben játszott, és a 74. percben sikerült is egyelítenie, Hercegfalvi látta meg remekül Moreirát, aki egy csellel becsapta Sütőt, aztán jobbal, az ötös bal sarkáról a hosszúba lőtt (1-1).

Négy perccel később már a piros-feketéknél volt az előny: Dobos remek ütemben emelt a szintén csereként beállt Abraham elé, aki egyedül húzott kapura, és jobbal a bal alsóba gurított (1-2).

A végén még Andruskó ütötte könyökkel a labdát a hálóba, de Szabó játékvezető ezt éles szemmel kiszúrta, így maradt a 2-1-es kispesti siker, amivel Sisa Tibor csapata nagyot lépett zsinórban harmadik kupadöntője felé. A visszavágót jövő kedden rendezik.

* * *

A Pécs 2-1-re győzött a Budaörs otthonában a labdarúgó NB II 19. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, így ismét vezeti a Nyugati csoportot.

NB II, 19. forduló:
Nyugati csoport:
ZTE FC II - Lombard FC Pápa 0-3 (0-3)
Budaörs - Pécsi MFC 1-2 (1-0)

Az élcsoport: 1. PMFC 45 pont/21 mérkőzés, 2. Gyirmót 45/21, 3. Lombard FC Pápa 39/21

Azonos pontszám esetén a több győzelem rangsorol.