Vágólapra másolva!
Egy héttel azután, hogy a Liverpool 4-4-es döntetlent játszott a Chelsea-vel a Bajnokok Ligájában, ugyanez lett az eredmény a Arsenal elleni bajnoki mérkőzésén is. A vendég londoniak mind a négy gólját Andrej Arsavin szerezte.  

A Liverpool Steven Gerrard, míg az Arsenal Emmanuel Adebayor és Robin van Persie nélkül lépett pályára a Premier League 33. fordulójának rangadóján, amelynek a presztízsen túl ezúttal a hazaiak számára volt nagyobb jelentősége, hiszen a Liverpool még versenyben van a bajnoki címért a Manchester Uniteddal, a biztos negyedik Arsenalnak viszont már csak a Bajnokok Ligájában teremhet babér.

Mindkét együttes öt zsinórban aratott bajnoki győzelemmel a háta mögött készült a találkozóra, és bár mindkét sorozat megszakadt kedden este, egyik csapatot sem lehet azzal vádolni, hogy ne tett meg volna mindent az újabb sikerért.

A Liverpool kezdett lendületesebben, amit előbb Riera próbálkozása, majd Benayoun kiugrása is jelzett, Fabianski azonban nem dőlt be az izraeli testcselének. A londoniak kapusának legközelebb Torres bal felső sarkot célzó bombájánál kellett helytállnia, míg a másik oldalon a 29. percben alakult ki az első lehetőség, amikor Fabregas lecsúszott lövése majdnem lábra jött Bendtnernek.

Torres részéről szinte rögtön jött a válasz, de Fabianski a Wembleyben hagyta a hétvégi FA-kupa-meccsen látott bizonytalanságát, és biztos kézzel kitenyerelte a löketet, a szöglet után pedig Nasri takarította el a labdát az Arsenal kapuja elől.

A 36. percben némileg váratlanul vezetést szereztek a vendégek: Nasri előbb leszerelte Mascheranót a Liverpool tizenhatosánál, majd zseniálisan passzolt Fabregashoz, aki balról középre adott, Arsavin pedig ballal egyből a léc alá vágta a labdát, amellyel addig alig találkozott.

A középkezdés utáni támadásból Benayoun azonnal tüzelt az egyenlítésért, de Fabianski ezt a lövést is kivédte, csakúgy, mint Arbeloáét, ami az első félidő utolsó momentuma volt.

Forrás: MTI
Arbeloa és Arsavin

A szünet után viszont már nem sokáig volt kecmec: a 48. percben Sagna nem túl hatékony felszabadítása és Kuyt ebből következő jobb oldali beadása után Torres 11 méterről, ellentmondást nem tűrően fejelt a bal alsóba.

Vérszemet kaptak a vörösmezesek, és újabb hat perc múlva már náluk volt az előny. Ismét Kuyt volt az előkészítő, Gibbset lerohanva labdát szerzett a jobb szélen, bekanyarította, Sagna pedig már hiába rúgta le Benayoun fejét, a labda akkorra már továbbpattant onnan, s Fabianski csak a gólvonal mögött tudta megállítani.

Az újabb gól után úgy tűnt, a Liverpool végképp bedarálhatja ellenfelét, továbbra is folyamatos nyomás nehezedett az Arsenal kapujára, mígnem a 67. percben Arsavin újra a szája elé emelte a mutatóujját, miután 20 méterről, külsővel hatalmas gólt ragasztott a kapu bal oldalába.

S hogy teljes legyen a liverpooli döbbenet, három perc múlva már mesterhármas állt az orosz neve mellett: az Auréliótól ajándékba kapott labdát nyolc méterről lőtte el Reina hasa alatt, és újfent fordított az álláson.

A Liverpoolt azonban ez sem tudta túl sokáig lebénítani, a 73. percben már Torres hintáztatta a vendégvédőket, majd rádőlt a labdára, amelyet Fabianski csupán a saját kapujába tudott bepaskolni.

A 82. percben kis híján Torres is triplázott egy szöglet után, Gibbs a gólvonalról stukkolta ki a spanyol fejesét.

A 90. percben szögletből próbálta kicsikarni a három pontot a Liverpool, ehelyett azonban az Arsenal talált be az ellentámadásból. Walcott nyargalt végig a pályán, majd Arsavin elé játszott, aki 15 méterről vette be kaput, négyre módosítva csapata és saját góljainak számát.

De hol volt még a vége: a hosszabítás 3. percében egy balról beadott labdát Benayoun 7 méterről a hálóba küldött, kialakítva a 4-4-es végeredményt, akárcsak egy hete a Chelsea otthonában. Azzal a Liverpool kiesett a Bajnokok Ligájából, és nem igazán örülhet most sem, mert bár jobb gólkülönbsége miatt jelenleg ugyan vezeti a tabellát, a Manchester United azonban két mérkőzéssel is kevesebbet játszott.

Premier League, 33. forduló:
FC Liverpool - Arsenal 4-4 (0-1)
gól:
Torres (49., 72.), Benayoun (56., 93.), illetve Arsavin (36., 67., 70., 90.)

Az élcsoport:
1. FC Liverpool 33 63-25 71 pont
2. Manchester United 31 54-21 71
3. Chelsea 32 55-20 67
4. Arsenal 33 58-32 62
5. Aston Villa 33 49-43 54
6. Everton 32 47-34 52