Vágólapra másolva!
Kétszáz gyermeklabdarúgót várnak Nyíregyházára, a Milan Junior Camp elnevezésű táborba, melyet az olasz szervezők hivatalos partnere, a Kölyök SC rendez meg június 15. és 19. között a Városi Stadion füves és műfüves pályáján.

A programról és a várakozásokról Barczi Róbert szóvivő beszélt a szabolcsi megyeszékhelyen tartott hétfői sajtótájékoztatón. Marco Schembri, a World Camp International ügyvezető igazgatója elárulta: a Milan Junior Camp legfőbb célja, hogy szakmai programjával népszerűsítse a labdarúgást, segítse az utánpótlás-nevelést, és ezzel növelje az egyik legnagyobb múltú európai klub, az olasz AC Milan szurkolóinak nemzetközi táborát.

A World Camp International Olaszország, Svédország, Málta, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Macedónia, Szlovákia, Görögország és Albánia mellett Magyarországon immár ötödik alkalommal szervezi meg az ifjúsági labdarúgótábort, Nyíregyháza most először lesz házigazda.

A program lehetőséget kínál 6 és 16 év közötti fiúk és lányok számára, hogy felsőfokú képesítéssel rendelkező olasz edzők segítségével, szórakozva ismerkedjenek a futball titkaival. A költségek több mint felét a támogatók állják, így a szabolcsi fiataloknak 59 ezer forintot kell fizetniük a focikurzusért és a mezekért.

A kétszáz, Nyíregyházán táborozó fiatalból a három legjobb Milánóba is eljuthat: a kiválasztottak az AC Milan utánpótlásközpontjában focizhatnak, és megtekinthetik az európai élcsapat egyik bajnoki meccsét.