Vágólapra másolva!
A Manchester Unitedet erősítő Ryan Giggset választották az angliai labdarúgók az év játékosává.

A 35 éves walesi középpályás - aki először részesült az elismerésben - csapattársai közül Nemanja Vidicet, Rio Ferdinandot, Cristiano Ronaldót és Edwin Van der Sart, továbbá a liverpooli Steven Gerrardot utasította maga mögé a profi játékosokat tömörítő szervezet szavazásán.

Giggs 17 évesen, 1991 márciusában mutatkozott be Sir Alex Ferguson együttesében, azóta tíz bajnoki címet, két BL-t, négy FA-kupát és három Ligakupát nyert. Szerdán az Arsenal elleni BL-elődöntőben vívhatja 800. mérkőzését a klub színeiben.

A Walesi Varázsló ugyan csak tizenkétszer szerepelt a kezdőcsapatban az idei bajnokságban, de rendszeresen tagja volt a keretnek, és csereként beállva is sokat lendített csapata játékán. Giggs azért tartja nagyra a mostani elismerést, mert kollegái, a Premier League játékosai választották meg a legjobbnak.

Forrás: AFP

Ferguson és Giggs több mint 20 éve dolgoznak együtt a United sikeréért

A szélső egész pályafutását végigkísérte Sir Alex Ferguson, Giggs nem is feledkezett el róla: "Fergusonnak óriási szerepe van a pályafutásomban, 13 évesen találkoztam vele először, több mint 20 éve dolgozunk együtt, ő az, aki mindenkinél jobban ismer engem, és a kapcsolatunk egyre szorosabb lett az évek folyamán. Szerencsés vagyok, hogy ennyi remek játékossal futballozhattam együtt, és hogy ilyen pazar pályafutás van a hátam mögött, nem is érdemes belegondolni, mi lett volna, ha Ferguson nem áll mögöttem."

Nagy divat (legalábbis itthon), hogy a 30 fölötti játékosokat öregnek könyvelik el, Giggs a 35. életévét tapossa, adódik a kérdés, meddig folytatja még: "Ilyen idősen az ember már nem tervez hosszútávra, de amíg bekerülök a keretbe, élvezem a játékot, és elkerülnek a sérülések, addig ott leszek a pályán."

Az év fiatal játékosa az Aston Villát erősítő Ashley Young lett, aki csapattársát, Gabriel Agbonlahort, valamint a Manchester Unitedet erősítő Jonny Evast és Rafael da Silvát, a Tottenhamban játszó Aaron Lennont, és a Manchester City középpályását, Stephen Irelandet előzte meg.