Vágólapra másolva!
Labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzéseket sugároz augusztustól három éven át a TV2 - jelentette be Várdy Zoltán, a tévécsatorna vezérigazgatója szerdán.

A kereskedelmi tévé kedd esténként a legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzést fogja élőben közvetíteni, majd összefoglalót ad a többi aznapi találkozóról. Az országos lefedettségű csatorna a BL selejtezőjének utolsó körében kapcsolódik be, s a 2009-10-es idényben összesen 18 összecsapást - közte az Európai Szuperkupa-döntőt és a BL-finálét - sugároz egyenesben. Az első közvetítési nap 2009. augusztus 18. lesz. A TV2 ezen felül ősztől megszerezte valamennyi BL-mérkőzés internetes közvetítési jogát is.

Várdy Zoltán hangsúlyozta: a csatorna kiemelkedő jelentőséget fordít majd a BL-mérkőzések promóciójára. Az élő közvetítések és összefoglalók mellett felvezető és magazinműsorokkal is jelentkezik majd a csatorna, s már a találkozók előtti napon igyekszik helyszíni tudósításokkal beszámolni a hangulatról.

A kommentátorok személye még nem dőlt el, de a vezérigazgató azt ígérte, hogy a BL színvonalához illő, első osztályú csapat vesz majd részt a műsorok közvetítésében. Az már biztos, hogy Németh Balázs, a Tények műsorvezetője tagja lesz a teamnek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a magyar érdekeltségű mérkőzések elsőbbséget élveznek majd a csatorna közvetítési politikájában, s olyan nem fordul majd elő, hogy egy találkozó hosszabbítását ne láthassák élőben a nézők. A TV2 nagyobb nézettséget, több férfi nézőt és emelkedő reklámbevételt remél a stratégiaváltástól.