Vágólapra másolva!
A Barcelona bár hátrányba került, végül fölényesen nyert az Athletic Bilbao ellen a spanyol Király-kupa szerdai fináléjában. A katalán csapat sikerével begyűjtötte első idei trófeáját, így továbbra is esélye van arra, hogy megismételje a Manchester United 1999-es bravúrját, vagyis a hazai kupasorozat mellett a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját is megnyerje. Az olasz kupadöntőben az SS Lazio 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel győzött a Sampdoria ellen.

olasz kupadöntő:
SS Lazio - Sampdoria 1-1 (1-1, 1-1, 1-1) - tizenegyesekkel: 6-5
gól:
Zarate (5.), illetve Pazzini (31.)

Kellemesen csalódhattak azok, akik a meccs elejétől fogva betonvédekezést vártak az olasz kupadöntő résztvevőitől, Zarate ugyanis már a 4. percben előnyhöz juttatta a Stadio Olimpicóban tulajdonképpen hazai pályán játszó Laziót: az argetin játékos 17 méterről, kissé balról bombázott a hosszú sarokba.

A 31. percben egyenlített a Sampdoria: Cassano ügyes átadása után Stankevicius középre fejelt labdáját Pazzini stukkolta a hálóba.

A második félidő már egyáltalán nem volt ilyen eseménydús, 45 perc alatt mindössze egy kapura lövést tudtak feljegyezni a statisztikusok.

A hosszabbításban ismét felpörögtek a csapatok, újabb gól azonban nem született, így tizenegyespárbaj döntött - mégpedig a Lazio javára. A rómaiaknál ugyanis csak Rocchi hibázott, a Samp részéről azonban Cassano és Campagnaro kísérletét is kifogta Muslera. A Lazio a hetedik körben Dabo találatával biztosította be története ötödik kupasikerét, legutóbb 2004-ben győzött.

spanyol Király-kupa, döntő:
FC Barcelona - Athletic Bilbao 4-1 (1-1)
gól:
Toure (31.), Messi (55.), Krkic (58.), Xavi (64.), illetve Toquero (9.)

A meccs előtt nagyon fogadkoztak az Athletic Bilbaónál, hogy megismétlik a 25 évvel ezelőtt történteket, és legyőzik az FC Barcelonát a kupadöntőben. Eleinte úgy tűnt, kellő elszántsággal ezúttal talán meg is lehet fogni a katalánokat, a 9. percben ugyanis megszerezte a vezetést az esélytelenebb csapat: egy jobb oldali szögletből Toquero fejelt közelről a hálóba Keita és Xavi asszisztálásával.

Az előny egészen a 32. percig kitartott, ekkor azonban a középhátvédként játszó Yaya Touré a felezővonaltól indulva kicselezett két baszk játékost, eltolta a labdát egy harmadik mellett, majd 21 méterről a bal alsó sarokba tüzelt.


A második félidőben aztán beindult a Barca-henger, és tíz perc alatt eldöntötte a finálét: előbb Messi vette be a kaput egy kapusról kipattanó labdával, majd Krkic helyezett elegánsan a jobb kapufa tövéhez, végül pedig Xavi bombázott szabadrúgásból a jobb felső sarokba.


A Barcelona története során huszonötödször hódította el a Király-kupát, utoljára 11 évvel ezelőtt nyerte meg a sorozatot.