Vágólapra másolva!
Pár héttel ezelőtt még úgy tűnt, hogy senki sem veheti el a spanyol gólkirályi címet az FC Barcelona kameruni támadójától, Samuel Eto'ótól, azonban a katalánok világsztárja már csak egyetlen találattal vezet a góllövőlistán.

Az Atlético Madrid játékosa, Diego Forlán ugyanis fantasztikus formában futballozik az utóbbi időszakban: a legutóbbi 14 bajnokin 14 alkalommal volt eredményes, így már 27 gólnál jár a pontvadászatban.

A csatár szinte egymaga tartja életben az Atlético BL-reményeit, nem csoda, hogy a pletykák szerint több külföldi sztárklub is érdeklődik iránta, és a legújabb hírek szerint az uruguayi támadó a nyáron visszatérhet a Premier League-be - mégpedig a Liverpoolhoz.

A Vörösöknél jelenleg Fernando Torres az első számú csatár, de mellette nincsen még egy gólerős támadó a keretben - a tavaly nyáron igazolt Robbie Keane csalódást okozott, és már januárban visszatért a Tottenham Hotspurhöz. A pletykák szerint a liverpooliak mestere, Rafa Benítez szeretne még egy klasszis csatárt venni a nyáron, és az első számú jelöltje az a Forlán, aki anno éppen Fernando Torres pótlására érkezett az Atléticóhoz.

Az uruguayi szerződésében szereplő kivásárlási záradék szerint 36 millió euróért elvihető, de ez az összeg alighanem túl magas a Liverpoolnak. Az angol egyesület a barcelonai Sport értesülései szerint "csak" 24 millió eurót fizetne Forlánért, és a brazil középpályást, Lucas Leivát is odaadná a spanyol egyesületnek.

A Blackburn Rovers szeretné kölcsönvenni az FC Barcelona fiatal támadóját, Bojan Krkicet. A Cardiff City középpályása, John Ledley az Evertonba tart.

Az Aston Villa középpályását, Craig Gardnert a városi rivális Birmingham City vinné. A Girondins Bordeaux kiszemeltje a kapusposztra a Le Mans portása, Yoann Pelé.

A Hannover '96 érdeklődik a Karlsruhe védője, Maik Franz iránt. A Manchester United argentin támadóját, Carlos Tévezt a Bayern Münchennel is kapcsolatba hozták. Az RCD Espanyol kiszemeltje a Málaga középpályása, Javier Calleja.

www.global-soccer.eu