Vágólapra másolva!
Bár a bajnoki cím esetleges megszerzésére még várnia kell a Hertha BSC szurkolóinak, a szombati, Schalke elleni hazai bajnokin Dárdai Pál ígétere szerint már mindenkinek jut sör a stadionban. A magyar válogatott futballista korábban nyilvánosan azt ajánlotta: amennyiben a csapat utolsó öt berlini Bundesliga-meccsén mérkőzésenként legalább 55 ezren lesznek az Olimpiai Stadionban, az utolsó találkozón egy ingyen italra vendégül látja a szimpatizánsokat - a feltétel pedig teljesült.

A berlini együttes középpályásának a nagyvonalú gesztus ellenére sem inog meg az anyagi helyzete, Dárdai ugyanis pénteken elmondta: a számlát a csapat egyik szponzora, a Carlsberg állja majd. Mint kiderült, a játékost a sörgyár hatalmazta fel rá, hogy megígérje az ingyen italt a csapat szurkolóinak, így ő csak a nevét adta az akcióhoz.

Mivel a szombati találkozóra már elővételben mind a 74.244 jegy elkelt, a Carlsberg úgy döntött: 74.244 italt biztosít, amit a klub támogatásával finanszíroz majd. Aki akar - köztük a gyerekek - , sör helyett kólát vagy ásványvizet is választhatnak.

Dárdai arra számít, hogy a Hertha kemény mérkőzésen győzelmet arat a Schalke ellen, a két fő rivális, a Bayern München és a Wolfsburg pedig - a Hoffenheim, illetve a Hannover ellen - ikszelni fog. Ez azt jelentené, hogy a Hertha az élre ugrik, s akkor az utolsó fordulóban a Karlsruhe elleni mérkőzés dönt. "Nyomás nincs rajtunk, a szurkolók már most boldogok, s ha kikapunk, akkor is ünneplés lesz" - mondta a magyar játékos.