Vágólapra másolva!
Éjszakai busztúrával ünnepeltek vasárnapra virradóra az Internazionale labdarúgói, miután a második helyen álló AC Milan szombat este vereséget szenvedett, így a városi rivális megnyerte az olasz Serie A 2008/2009-es kiírását.

A 17. bajnoki címét megszerző Inter - amely beérte az örökrangsorban eddig egyedüliként második Milant - nyitott buszt bérelt, amellyel a csapat a központban lévő Piazza Duomóra hajtott. A főtéren több ezer kék-fekete zászlót lengető szurkoló fogadta a kedvenceket.

"Köszönöm mindenkinek, a stábnak, az edzőknek, még a takarítónőknek is. A klub történetében sokan végeztek jobb munkát nálam, de tudom, hogy ha jönnek az eredmények, akkor kitart a lelkesedés is" - jelentette ki Jose Mourinho vezetőedző.

A milánói illetékeseknek sűrű napjuk van, hiszen miután eltakarították az éjszakai ünneplés "romjait", napközben a Giro d'Italia kerékpáros körverseny 9. szakaszára kerül sor a városban, majd este várhatóan folytatódik az Inter-fesztivál. A behozhatatlan előnyre szert tett futballcsapat ugyanis már bajnokként lép pályára a Siena ellen 20.30 órától.

Ötvenen megsérültek az utcai rendbontásokban, miután az FC Barcelona szombat este megnyerte a spanyol labdarúgó Primera División 2008/2009-es kiírását.

A második helyen álló Real Madrid kikapott - és ezzel behozhatatlan hátrányba került -, így több mint 40 ezren gyűltek össze a katalán metropolisz belvárosában. Mintegy száz huligán kövekkel és palackokkal dobálta meg a rendőröket, a sebesültek között 15 egyenruhás is volt. A gumilövedékeket bevető rendfenntartók 63 garázdát állítottak elő.

Szerda éjjel a Barca megnyerte a Király-kupát, akkor százan sérültek meg, 45 rajongót vettek őrizetbe, egy folyómederbe zuhant férfi pedig belehalt sérüléseibe.

A Barcelona 19. bajnoki címét szerezte meg szombaton, s idén még a Bajnokok Ligája május 27-i döntőjében is érdekelt. Rómában az angol bajnok Manchester United lesz Josep Guardiola csapatának az ellenfele.