Vágólapra másolva!
Szokás szidni a magyar labdarúgó-bajnokságot, pedig nálunk is születnek látványos gólok hétről-hétre, ezt bizonyítandó mostani gólszépségversenyükbe két találkozóról összesen öt találat került be, van közte okos csavarás, éles szögből leadott bomba, pontot érő ollózás, és elképesztő szabadrúgás is. Lisztes Krisztián személyében egy Németországban profiskodó magyar játékos is bekerült, mellette két kupadöntős gól, egy szenzációs cselsorozat és egy brutális erejű kapáslövés alkotja a kínálatot. Tekintse meg a tíz gólt, és szavazzon a legszebbre!

Parádés gólokban nem volt hiány idehaza, a hét közben lejátszott, a 16. fordulóból elhalasztott Győr-Haladás mérkőzésen például három is akadt.

A nyugati rangadón eleinte a győriek domináltak, akik az első félidőben Bajzát góljával vezettek, majd a második elején Tarmo Kink révén növelték előnyüket, az észt légiós a 16-os bal sarkától csavart gyönyörűen a hálóba a jobb kapufa segítségével (a videón 2:10-nél látható).

203101outform.html400350


A szombathelyiek egy óra elteltével kezdték el a felzárkózást, Sipos Norbert nagy lendülettel tört be a 16-oson belülre, aztán éles szögből, ballal, hatalmas erővel vágta a léc alá a labdát (a videón 2:40-nél látható).

203102outform.html400350


A Győr vissza tudta állítani a kétgólos különbséget, de a Haladás nagy hajrával pontot mentett, előbb Sipos szerezte meg második gólját, majd a csereként beállt Csontos Zoltán az Oross által lefejelt labdát ollózó mozdulattal juttatta a hazai kapuba, kialakítva a 3-3-as végeredményt (4:50-nél látható az összefoglalóban).

203103outform.html400350


A hétvégi fordulóban a tavasszal gyengélkedő Vasas Fehérvárra látogatott, és az angyalföldiek gyorsan talpra álltak a 24. percben bekapott gól után. A 32. percben Ljubisa Vukelja mesterien küldte a labdát szabadrúgásból Sebők Zsolt kapujába, a hazai kapus mozdulni sem tudott (00:20-nál látható).

203104outform.html400350


A Vasas a szünet után egy tizenegyest értékesítve átvette a vezetést, de ezt nem hagyta annyiban a Fehérvár, és Marko Andic szenzációs szabadrúgásgóllal döntetlenre mentette a meccset, a bosnyák védő vagy 35 méterről lőtte szét a bal pipát (00:45-nél látható).

203105outform.html400350


Még mindig magyar gól, de ezúttal Németországból: Lisztes Krisztiánra sokan csak legyintettek, amikor a kiesőhelyen álló REAC-ból a Bundesliga 2-ben szereplő Hansa Rostockba igazolt. A Ferencvárosban nevelkedő középpályás 12 bajnokin jutott szóhoz, többnyire csereként a keletnémet csapatban, és az alsóházból menekülő Rostock többek között az ő góljának köszönhetően szerzett pontot a Szabics Imrét bevető Augsburg ellen. A csereként beállt Lisztes futtából, 17 méterről tüzelt jobb külsővel a bal sarokba, a Kickertől pedig a nagyon jónak számító kettes osztályzatot kapta.

203106outform.html400350


Ugorjunk át Dél-Amerikába, elkezdődött ugyanis a brazil bajnokság, és a korábban Lyonban is megfordult Nilmar tett róla, hogy legyen miről beszélni: a Corinthians elleni meccsen (a csatár Sao Pauló-iaknál is eltöltött két évet) Maradonát idéző szólót vágott ki, halomra döntött egy rakás védőt, majd a sokadik csel után a bal sarokba gurított.

203107outform.html400350


A Lazio hazai pályán játszhatott az olasz kupa döntőjében, amit a római Olimpiai-stadionban rendeztek. A Sasok korán vezetést szereztek, Mauro Zarate nem akarta a kapuig cipelni a labdát, inkább ellőtte és milyen igaza lett, hiszen a Sampdoria kapusa repült ugyan, de közbeavatkozni nem tudott. A genovaiak egyenlíteni azért tudtak, de a kupa végül büntetőkkel a rómaiaké lett.

203108outform.html400350


Vasárnap délután Claudio Ranieri még nem tudhatta, hogy az Atalanta elleni lesz az utolsó találkozó, amelyet a Juventus kispadján tölt. A Zebrák csak 2-2-re végeztek a bergamóiakkal, és mivel hét forduló óta nem tudott nyerni a csapat, így a vezetőség hétfőn lapátra tette Ranierit. Az utolsó gólt, aminek Ranieri tapsolhatott, Cristiano Zanetti szerezte, ráadásul nem is akármilyet: a védekező középpályás egy kifejelt labdát küldött kapásból mutatós légi útra, aminek végén a lécről vágódott a gólvonal mögé a labda.

203109outform.html400350


A Barcelona a kitűzött trófeákból kettőt már zsebre vágott, hiszen Pep Guardiola fiai a Király-kupa-döntőt és a bajnokságot is megnyerték már. A kupadöntőben 0-1-ről fordított a Barca, és meglepő módon nem a sok pengés csatár valamelyike, hanem a szűrőként szereplő Yaya Touré fújt riadót hátrányban, az elefántcsonparti légiós két ellenfelet is kicselezett, aztán elment egy harmadik mellett is, mielőtt 20 méterről a bal alsóba suhintott volna (00:37-nél látható).

203110outform.html400350

Az elmúlt héten Dzsudzsák Balázs óriási fölénnyel, a szavazatok majdnem felét begyűjtve végzett az élen.