Vágólapra másolva!
Halmosi Péter csapata, a Hull City vasárnap kivívta a bennmaradást az angol labdarúgó Premier League-ben, s ezért a tavaly nyári megállapodás alapján a Plymouth Argyle további 500 ezer fontot kap a magyar légiósért.

Fülöp Márton vasárnap úgy nyilatkozott az [origo]-nak, örül annak, hogy saját csapata, azaz a Sunderland mellett légióstársának a klubja, a Hull City is bennmaradt a Premier League-ben. A kapuson, a Hull-szurkolókon és persze az újonccsapat magyar légiósán, Halmosi Péteren kívül egy másodosztályú klubnál is örülnek a bajnoki végeredménynek.

Hogy miért? Amikor a Plymouth Argyle tavaly nyáron kétmillió fontért eladta Halmosi Pétert a Hull Citynek, a szerződésben volt egy olyan kitétel, hogy ha megőrzi Premiership-tagságát Phil Brown együttese, akkor az eredeti vételáron felül újabb félmilliót kell átutalnia a vevőnek az eladó számlájára.

A Hull City végül óriási szerencsével (mindössze egyetlen 2009-es bajnoki győzelmet aratva) vasárnap megúszta a kiesést, így hamarosan 150 millió forintnyi fontot kap a Plymouth Halmosiért.

A Vitalfootball nevű honlap emlékeztet: drága vételára ellenére a 29 esztendős, 25-szörös válogatott Halmosi nem váltotta be teljesen a hozzá fűzött reményeket, hiszen mindössze négyszer volt kezdő, igaz, 14-szer csereként próbált segíteni csapatán. A magyar válogatottban kezdőnek számító ballábas középpályás egyetlen gólt szerzett az elmúlt szezonban: a FA-kupa ötödik fordulójában a Sheffield Wednesday ellen volt eredményes.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]

A Plymouthnak - itt szerepel Tímár Krisztián is - jól fog jönni a pénz, hiszen ráfér az erősítés: a 24 csapatos Championshipben 21. lett, így épphogy bennmaradt.

- Az nem okoz gondot, hogy Halmosi mostanság egyáltalán nem vagy alig kap lehetőséget a Hull Cityben?
- Ebben a pillanatban ez az ő számára probléma. Számomra most nem, hiszen nyáron nekünk nem lesz vb-selejtezőnk. Ha júniusban pályára lépnénk - mint ahogy a csoportunkban lesznek is meccsek -, akkor gond lenne, hiszen egyáltalán nem játszik. Ilyen szempontból ugyanaz érvényes rá, mint Juhászra - ha esetleg csapatot vált, biztosnak kell lennie abban, hogy kezdőként számítanak rá. A válogatottban részben azért kapott lehetőséget, mert nincs túl sok ballábas játékos. (Részlet az [origo] Erwin Koemannal készített 2009. május 5-ei interjújából.)