Vágólapra másolva!
Hónapok óta tartó hosszú huzavona után a Werder Bremen labdarúgó-csapata megegyezett a Juventussal. A torinói klub holnapján megjelent hivatalos közlemény szerint Diego, a 33-szoros brazil válogatott irányító jövőben a zebrákat erősíti.

Diego, teljes nevén Diego Ribas da Cunha 5 évre írt alá a Juventushoz. "Egy gyerekkori álmom vált valóra. Nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen illusztris klub játékosa lehetek" - nyilatkozta a goal.comnak a brazil mielőtt visszarepült volna Németországba, hogy ott szombaton pályára lépjen a német kupa döntőjében. "Örülök, hogy a Portugáliában és a Bundesligában töltött évek után kipróbálhatom magam a futball legmagasabb szintjén, az olasz bajnokságban."

A Juventus összesen 24,5 millió eurót fizet a német klubnak három részletben. 14 milliót 2009. július 1-jéig, 5,5 milliót egy év múlva, majd újabb öt milliót 2011 júliusáig.

Ezen kívül az Öreg Hölgy becenevű klub még 2,5 milliót utalhat át a Bréma számlájára, attól függően milyen sikereket ér el a 24 éves játékos az új csapatával. A dpa német hírügynökség szerint ugyanakkor Diego Bundesliga-rekordot jelentő 29 millió euróért igazolt át.

Diego 2001 és 2004 között Brazíliában, a Santosban 64 meccsen 21 gólt lőtt, majd a Portóhoz szerződött. A portugál csapatban 48 mérkőzésen 4 gólt szerzett, majd 2006-ban hat millió euróért a Werder Bremenhez került.

A brazil karmester kulcsember volt Brémában, ahol 84 Bundesliga- találkozón 38-szor volt eredményes (31 gólpasszt is kiosztott), a BL-ben 18 meccsen 5 gólt lőtt (3 gólpassza volt), az UEFA-kupában pedig 19 fellépésén nyolc gól mellett háromszor hozta kihagyhatatlan helyzetbe a társakat. A selecaóban eddig 33 meccsen lépett pályára és 4 gólt lőtt.