Vágólapra másolva!
Rómában a híres Trevi kút vizébe csobbanva, Barcelonában pedig örömmámorban úszva ünnepelték a Barcelona szurkolói csütörtökre virradóra, hogy csapatuk megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét.

A mérkőzésnek otthont adó olasz főváros utcáit a döntő lefújása után betöltötték a katalán csapat szurkolóinak örömkiáltásai. A győzelemtől megrészegült több tucat focirajongó Federico Fellini Édes élet című filmjének híres jelenetét utánozva ruhástól a Trevi kút vizébe csobbant, mások a Campo dei Fiori téren rekedten olézó alkalmi kórust alakítottak. A csalódott brit szurkolók általában nyugodtan viselkedtek.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=H6yiJlAxcTFHU0oU

Már délelőtt is jó volt a hangulat a Trevinél

Az olasz rendőrség helikopterekről figyelte azokat a helyeket, ahol a 30 ezer angol és a 20 ezer spanyol focirajongó esetleg összecsaphat. Vélhetően az erős utcai rendőri jelenlétnek köszönhetően ilyen nem nagyon történt, bár a mérkőzés alatt és előtt kisebb incidensek miatt 18 embert előállítottak.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=wNYWvlUK99pHZ8uD

A harmadik trófea is Barcelonába került

Barcelona utcáin csütörtök hajnali egy óra körül még mindig mintegy százezer szurkoló ünnepelte a diadalt. A tömeg örömmámorban úszott, hangszórókon éltette a győztes sportolókat, tűzijátékkal növelte a diadal fényét. Az ünnep fényét valamelyest beárnyékolta, hogy rendbontók szemetes konténereket gyújtottak fel, ablaküvegeket zúztak be, üvegekkel és kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik gumilövedékekkel válaszoltak. A rendfenntartók mintegy negyven embert őrizetbe vettek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP