Vágólapra másolva!
A spanyol Cadena SER rádióállomás értesülései szerint Manuel Pellegrini, a Villarreal vezetőedzője lesz a Real Madrid labdarúgócsapatának a trénere. A rádió úgy tudja, jövő kedden be is mutatják az új szakvezetőt, miután a gárdát jelenleg irányító Juande Ramosnak a szerződése a szezon végeztével lejár.

A Cadena SER értesülései szerint a Real régi-új elnöke, Florentino Pérez két nappal azután, hogy bejelenti Pellegrini érkezését, az első nagy átigazolásról is tájékoztatja a közvéleményt, és csütörtökön bemutatja a brazil Kakát, aki az AC Milantól érkezhet a fővárosi együtteshez.

Pérez, aki 2002 és 2006 között már irányította a klubot, rivális hiányában június 1-jén, 13 nappal a kitűzött választás előtt automatikusan elnökké válhat, mert a másik jelölt, Eduardo García visszalépett.

García honlapján tudatta, hogy nem tudja felmutatni a szükséges, 57,4 millió eurós pénzügyi biztosítékot, emiatt visszavonja pályázatát. Pérez és García mellett egyébként Juan Onieva személyében volt egy harmadik jelölt is, a klub labdarúgócsapatának korábbi pénzügyi vezetője azonban szombaton visszalépett, döntését azzal indokolva, hogy a helyi sajtó nem fogadta lelkesedéssel a programját.

Pérez ígérete szerint meg kívánja szerezni a Manchester United portugál sztárját, Cristiano Ronaldót is, aki a szerda este az FC Barcelona ellen elbukott Bajnokok Ligája-döntő után úgy nyilatkozott: még nem tudja, hogy a következő szezonban melyik csapatban fog szerepelni.

A 2008-ban spanyol bajnok Real Madrid idén teljes mértékben elbukott az ősi rivális FC Barcelonával szemben, hiszen utóbbi a BL-t, a spanyol kupát és a bajnokságot is megnyerte, míg a fővárosiak az utóbbi hetekben nyújtott teljesítményük miatt még az ezüstéremre sem lehetnek túl büszkék.

A május 2-ai csúcsrangadón a Barca 6-2-re nyert a Bernabeuban, utána Valenciában kapott 3-0-s verést a Real, majd épp a Pellegrini által irányított Villarreal verte 3-2-re vendéglátóként Raúlékat. Múlt héten a Mallorca nyert 3-1-re Madridban, az utolsó körben pedig Vadócz Krisztián kiesés ellen küzdő csapata, az Osasuna ellen javíthat a hajrában felmutatott 0-4-es mérlegén a királyi gárda.