Vágólapra másolva!
A nemzetközi sportsajtóban az elmúlt napokban a Real Madrid kapcsán elsősorban Kaká nevét lehetett olvasni, de a jelek szerint az AC Milan brazil klasszisával kapcsolatban egyelőre nyugvópontra jutottak a felek. A vezetőség számára azonban nem Kaká az egyetlen kiszemelt, a hírek szerint a klub közel áll ahhoz, hogy egy másik kiváló labdarúgót igazoljon.

A Valencia középpályásának, David Silvának az ügynöke, Jesús Llorente a napokban Madridban járt, ahol tárgyalt a Real új sportigazgatójával, Miguel Pardezával. A Valencia katasztrofális anyagi helyzete már majd egy éve közismert, és azok után, hogy a klub nem tudta kiharcolni a BL-selejtezőben való indulás lehetőségét, szinte biztosan el kell adnia néhány sztárját.

A távozók között lehet Silva is, akit korábban nem csak a Real Madriddal, hanem a Liverpoollal is kapcsolatba hozták, de most úgy tűnik, hogy az Európa-bajnok játékos a Santiago Bernabéu-stadionban köthet ki.

A hírek szerint a Real 20 millió eurót fizetne a focistáért, de a transzfer nyilvánosságra hozatalával még itt is várni kell, mivel a Valenciánál a jövő hét elején rendeznek ülést az egyesület részvényesei számára.

További átigazolási hírek:

A Barcelona állítólag Eric Abidalt ajánlotta fel a Liverpoolnak Javier Mascheranóért cserébe. A Mersey partjáról egy szezon után hazaigazolna Andrea Dossena, aki a Tuttosportnak azt nyilatkozta, reményei szerint új életet kezdhet a Juventus színeiben.

A Lille középpályását, Yohan Cabaye-t a Girondins Bordeaux szemelte ki. A Hoffenheim 2012-ig meghosszabbította fiatal támadója, Marco Terrazzino szerződését.

A Hertha kiszemeltje a Sampdoria svájci középpályása, Reto Ziegler.

www.global-soccer.eu