Vágólapra másolva!
Az egyiptomiak hivatalosan is panaszt tettek a labdarúgó Konföderációs Kupán a braziloktól hétfőn 4-3-ra elvesztett csoportmérkőzéssel kapcsolatban, de nem a dél-amerikaiaknak megítélt büntető, hanem a kiállítás miatt. Korábban azt kifogásolták, hogy a negyedik brazil gólt eredményező tizenegyes megítélésénél állítólag a televíziós felvétel is szerepet játszott.

Csavki Garib, az egyiptomi válogatott másodedzője a találkozó után már jelezte, hogy reklamálni fognak, mivel szerintük televíziós támogatással ítélt büntetőt a játékvezető a 90. percben.

"Nagyon furcsának találom az esetet: a bíró először a szögletpontra mutatott, asszisztense szintén így értékelte a történteket, majd jött a módosítás a negyedik játékvezető jelzése alapján, aki egy televízió előtt állt. Hogy világos legyen: nem hibáztatjuk a mérkőzésvezetőt, csupán az eljárást vitatjuk. Mióta ítélnek tizenegyest a tv-felvétel alapján?" - fogalmazott Garib.

Az összecsapást az angol Howard Webb vezette, a pálya mellett az ausztrál Matthew Cream működött közre. Az egyiptomiak ellen al-Muhamadi kezezése miatt ítélt büntetőt Webb, aki egyúttal piros lapot mutatott fel a vétkes játékosnak. A tizenegyest Kaká értékesítette, ezzel nyertek 4-3-ra a brazilok.

A FIFA szabályai szerint a videófelvétel nem használható bizonyítékként.