Vágólapra másolva!
Gennaro Gattuso fontolgatja, hogy követi az edző Carlo Ancelottit és a Chelsea-be igazol. Az olasz klubnál komoly fizetéscsökkentésre készülnek.

Gennaro Gattuso korábban sem titkolta, hogy nem örül Carlo Ancelotti távozásának. A középpályás mindig is jó kapcsolatot ápolt a következő idénytől a Stamford Bridge-en dolgozó trénerrel, akár arra is hajlandó lenne, hogy kövesse Londonba.

"Szeretem a Premier League-et, talán ez a bajnokság a legkedvezőbb számomra, a képességeimet itt tudnám a legjobban kamatoztatni" - idézte Gattusót a Daily Mirror. "Nem tudom, mi fog történni. Régóta vagyok a Milannál, nem könnyű elmenni, meglátjuk, mi lesz a történet vége. Igazi nagycsapat a Chelsea, jó érzés lenne Ancelottival újra együtt dolgozni. Nyolc évet töltöttünk el közösen, ő a második apám, nagyszerű személyiség és vezető."

Gattuso beszél angolul, a brit foci sem ismeretlen számára: korábban két szezont is lehúzott a Rangersnél.

Távozási szándéka kapcsolatban lehet azzal, hogy a Kaká eladásából származó komoly bevétel ellenére 30 százalékkal csökkenti labdarúgói fizetését az olasz klub. A La Gazzetta dello Sport című sportlap szerdai cikke szerint a olasz sztárcsapatnál úgy számolnak, hogy ezzel a lépéssel évente 45 millió eurót takarítanak majd meg.

Az olasz bajnokságban harmadik helyen végzett milánóiak a múlt héten 67 millió euróért adták el legjobbjukat, a brazil Kakát a Real Madridnak. Az aranylabdás középpályás távozásával bruttó 20 millió euró szabadul fel az együttes éves büdzséjében. A Milan jelenlegi keretében a szintén brazil Ronaldinho keres a legjobban, aki nyolcmillió eurót kap egy idényben. Második a házi kereseti listán az olasz világbajnok Andrea Pirlo, 6,5 millióval.